Αρχική Χωρίς κατηγορία Αφιέρωμα στο 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με τις Ελένη και Σουζάννα Βουγιουκλή στην Κομοτηνή

Αφιέρωμα στο 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με τις Ελένη και Σουζάννα Βουγιουκλή στην Κομοτηνή

0

Κύριες συνιστώσες της εκδήλωσης αποτελούν τραγούδια, μελωδίες και ιστορίες που αντικατοπτρίζουν το ύφος και το ηχόχρωμα της θρυλικής Μικράς Ασίας

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει μουσική εκδήλωση-αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τις Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή σε συνεργασία με τo Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 8:30μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής.

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι δωρεάν.

Απαιτείται η ηλεκτρονική κράτηση θέσης μέσα από την σελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ: pamth.gov.gr στη συνέχεια κάνετε click στο εικονίδιο με το πληκτρολόγιο online κρατήσεις θέσεων / online booking, εκτυπώνετε την κράτηση και την επιδεικνύετε κατά την είσοδό σας στο Μέγαρο. Σε περίπτωση ακύρωσης παρακαλώ να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2531353911, 2531352112 & 2531354230.

Η πλατφόρμα άνοιξε για τις κρατήσεις την Τρίτη 6/12/2022 στις 12 το μεσημέρι. Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του COVID-19. Κατά τη διάρκεια της παράστασης συστήνεται η χρήση της μάσκας.


Λίγα λόγια για την εκδήλωση:
Μουσική παράσταση εμπνευσμένη και αφιερωμένη σε μια επέτειο – σταθμό στη διαχρονική πορεία του ελληνισμού, τη Μικρασιατική Καταστροφή. Κύριες συνιστώσες της αποτελούν τραγούδια, μελωδίες και ιστορίες που αντικατοπτρίζουν το ύφος και το ηχόχρωμα της θρυλικής Μικράς Ασίας.

Ρεμπέτικα, μπάλοι, ζεϊμπέκικα, καρσιλαμάδες και τσιφτετέλια, οθωμανικοί και βυζαντινοί αμανέδες, τραγούδια με επιδράσεις από τη βαλκανική μουσική, τούρκικα αλλά και δυτικότροπα τραγούδια ανακαλύπτουν, αποκαλύπτουν και συνθέτουν στοιχεία από την ιστορία ενός τόπου που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στις μνήμες ολόκληρου του ελληνισμού και που μετασχημάτισε, και συνεχίζει να μετασχηματίζει, τον πόνο και την απώλεια σε ζωντανή καλλιτεχνική δημιουργία.

Συντελεστές της μουσικής παράστασης:
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή

Ερμηνεία – performing: Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή, μουσικοί: Αλέξης Αποστολάκης: τύμπανα, Χρήστος Τσαπράζης: κοντραμπάσο, Θανάσης Κουλεντιανός: κανονάκι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

100 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης για την Ανταλλαγή των Ελληνικών και Τουρκικών πληθυσμών

30 Ιανουαρίου 1923-30 Ιανουαρίου 2023   Η Σύμβαση για την Ανταλλαγή Πληθυσμών, που επέβαλε…