Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύμπραξη του Συλλόγου Ρομποτικής “RoboSpecialists” και ΙΘΤΠ

Σύμπραξη του Συλλόγου Ρομποτικής “RoboSpecialists” και ΙΘΤΠ

0

Στο χώρο του «Π» μεταφέρεται η έδρα του συλλόγου Ρομποτικής, καθώς και τα μαθήματα

Σε μια σημαντική για την ιστορία του συνεργασία προχώρησε ο Σύλλογος Ρομποτικής, Μαθηματικών, Φυσικής & Τεχνολογίας Ξάνθης “RoboSpecialists”. Ο πρώτος σύλλογος ρομποτικής στην Ξάνθη, με ημερομηνία ίδρυσης 2015, σύναψε μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης.

Στα γραφεία του ΙΘΤΠ, υπεγράφη τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, από την Πρόεδρο του Συλλόγου RoboSpecialists, κ. Μαρία Γκαγκώνη, και τον Διευθυντή του Ιδρύματος, κ. Ανδρέα Ματζάκο, η σύμπραξη των δύο φορέων, παρουσία του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου και συνεργάτη του Ιδρύματος, κ. Νίκου Κοσμίδη.

Από την 1η Δεκεμβρίου, η έδρα του Συλλόγου μεταφέρεται στον διατηρητέο χώρο της ιστορικής Καπναποθήκης «Π» (Καπνεργατών 9), μνημείο της βιομηχανικής μας κληρονομιάς. Επίσης, στον ίδιο χώρο μεταφέρονται από την ίδια ημερομηνία τα μαθήματα ρομποτικής, τα οποία μέχρι σήμερα πραγματοποιούνταν στην έδρα του συλλόγου (Βενιζέλου 72-76). Οι μαθητές, θα συνεχίσουν κανονικά την εκπαιδευτική και προπονητική τους δραστηριότητα στον νέο χώρο, ο οποίος θα συνδράμει έτι περισσότερο στην ανάπτυξη τεχνολογικής συνείδησης στη νέα γενιά και σε αναφορά με το βιομηχανικό και τεχνολογικό παρελθόν της πόλης.

Όπως σημειώνει, «στα εφτά χρόνια λειτουργίας του, ο Σύλλογος Ρομποτικής “RoboSpecialists”, πέτυχε να ανοίξει το μαθητικό κοινό της πόλης μας στον κόσμο της τεχνολογίας με τρόπο δημιουργικό, ομαδοσυνεργατικό και ασφαλή, προσφέροντά τους μια νέα θέαση της τεχνολογίας, χρήσιμη στην ανάπτυξη του σημερινού ανθρώπου. Παράλληλα, πέτυχε διακρίσεις σε περιφερειακούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς, όπως και τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό διαστημικής CanSat, στον οποίο και εξασφάλισε την 3η θέση πανελληνίως. Σε αυτήν την πετυχημένη κατεύθυνση, συνέβαλε η αφοσίωση και η αγάπη προς τις νέες τεχνολογίες των υπευθύνων του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, κ. Βασίλη Κόκκινου (Αργυρός Ολυμπιονίκης, τελειόφοιτος Πολιτικών Μηχανικών  ΔΠΘ) και κ. Παναγιώτη Γιάννη (πτυχιούχος Παραγωγής & Διοίκησης ΔΠΘ), όπως και η συμμετοχή στα Δ.Σ. του Συλλόγου ανθρώπων με δραστήρια κοινωνική παρουσία στη ζωή της πόλης μας».

Ο Σύλλογος εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς το ΙΘΤΠ για τη σύναψη αυτής της πολυεπίπεδης νέας συνεργασίας, η οποία θα δώσει μια καινούργια δυναμική στο έργο μας αλλά και στην ρομποτική εκπαίδευση. Επίσης, ευχαριστεί τους γονείς των παιδιών για τη μέχρι τώρα εμπιστοσύνη τους προς το έργο του και προσβλέπει σε περαιτέρω ανάπτυξη των δράσεών του.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκλεισε η Εγνατία από Βαφέικα έως Ίασμο για τα φορτηγά λόγω των θυελλωδών ανέμων

Απαραίτητες οι αλυσίδες σε Άνω Καρυόφυτο-Λειβαδίτη-Δασικό Χωριό, λόγω χιονόπτωσης Για την …