Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Μουντιάλ 2022: Οι καταγγελίες για δωροδοκία και η απαγόρευση του αλκοόλ σκιάζουν την πρεμιέρα

Μουντιάλ 2022: Οι καταγγελίες για δωροδοκία και η απαγόρευση του αλκοόλ σκιάζουν την πρεμιέρα

0

Αποκάλυψη για δωροδοκία παικτών του Ισημερινού

Μόλις δύο ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ (Κατάρ – Εκουαδόρ το απόγευμα της Κυριακής), ο διοργανωτές του τουρνουά στο Κατάρ αποφάσισαν να βάλει απαγορευτικό στην πώληση αλκοόλ, όχι μόνο εντός των γηπέδων όπως είχε αρχικά προβλεφθεί αλλά και περιμετρικά των οκτώ αθλητικών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν αγώνες του τουρνουά, από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου.

Αναμφίβολα, το γεγονός αυτό θα φέρει έντονη δυσαρέσκεια και όχι μόνο στις τάξεις των φιλάθλων που θα συρρεύσουν στο Κατάρ για να παρακολουθήσουν διά ζώσης τους αγώνες, με έναν εκ των χορηγών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την εταιρία ζυθοποιίας, Budweiser, να είναι εκ των βασικών χορηγών με 75.000.000 δολάρια (ήτοι 72.680.000 ευρώ).

“Μετά από συζητήσεις μεταξύ των αρχών του Κατάρ και της FIFA, ελήφθη η απόφαση να επικεντρωθεί η πώληση αλκοολούχων ποτών στο Φεστιβάλ Φιλάθλων της FIFA, σε άλλους προορισμούς φιλάθλων και αδειοδοτημένους χώρους, αφαιρώντας τα σημεία πώλησης μπίρας από την περίμετρο του γηπέδου FIFA World Cup 2022 του Κατάρ”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Τα προβλήματα για τους Καταριανούς όμως είναι πολλά λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ 2022 που ξεκινά το απόγευμα της Κυριακής (20/11, 18:00).

Δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τη δυσαρέσκεια δυτικών ΜΜΕ ή κυβερνήσεων για τους περιορισμούς που επιβάλλουν στους δικούς τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες αλλά ξέσπασε και σκάνδαλο χρηματισμού. Ένας επιφανής Άραβας δημοσιογράφος, συνεργάτης της Daily Mail, ο Αμζάντ Ταχά ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter την σοκαριστική είδηση που εμφανίζει το Κατάρ να έχει δωροδοκήσει παίκτες του Ισημερινού (αντίπαλος του στον εναρκτήριο αγώνα της διοργάνωσης) προκειμένου να επικρατήσει με 1-0 και μάλιστα το γκολ να σημειωθεί στο δεύτερο ημίχρονο.

Γράφει συγκεκριμένα: «Το Κατάρ δωροδόκησε 8 ποδοσφαιριστές του Ισημερινού με 7,4 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να ηττηθούν με 1-0 στον αγώνα της πρεμιέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Την είδηση επιβεβαιώνουν πέντε πληροφοριοδότες τόσο από το Κατάρ, όσο κι από τον Ισημερινό. Ελπίζουμε να είναι ψέματα. Ελπίζουμε όμως ότι η κοινοποίηση της πληροφορίας θα επηρεάσει αυτή τη συναλλαγή. Ο κόσμος πρέπει να αντιταχθεί στη διαφθορά της FIFA».

Από τη στιγμή που έγινε αντιληπτό το «τιτίβισμα» του Χαμζά επικράτησε ένας χαμός στα social media με τα μέσα του Εκουαδόρ να το αναπαράγουν με πηχαίους τίτλους. Την ίδια στιγμή και παρόλο που όσο περνάει η ώρα η συγκεκριμένη είδηση έχει αρχίσει να αναπαράγεται από πολλά διεθνή ΜΜΕ, ούτε το Κατάρ, ούτε ο Ισημερινός και πολύ περισσότερο η Διεθνής Ομοσπονδία δεν έχουν πάρει θέση σ’ αυτήν την πολύ σοβαρή καταγγελία, δημιουργώντας απορίες για τη στάση τους.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…