Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Για όψιμη ευαισθησία κατηγορεί τον Κουρτίδη ο Χατζηγκενέ

Για όψιμη ευαισθησία κατηγορεί τον Κουρτίδη ο Χατζηγκενέ

0

Εκφράζει έντονη ενόχληση γιατί δεν έχει ενημερωθεί το ΔΣ της Στήριξης για το σχεδιασμό σε επίπεδο συντηρήσεων και συνεργασιών με άλλους φορείς

Σκληρή ανακοίνωση σε βάρος του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Κουρτίδη, με αφορμή το ρεπορτάζ του «Ε» για τις κοινωνικές δομές στην Ξάνθη, εξέδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Ιρφάν Χατζηγκενέ, σημειώνοντας ότι για τις ανακαινίσεις που σχεδιάζονται στους χώρους της «Στήριξης», δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα, περί αξιοποίησης, χρήσης ή παραχώρησης του χώρου, ούτε και για συνεργασία με άλλους φορείς.

Ο κ. Χατζηγκενέ σημειώνει: «βγήκε, δηλαδή, και ανακοίνωσε αυθαίρετα έναν σχεδιασμό ο οποίος δεν φέρει καμία έγκριση από το θεσμοθετημένο όργανο λειτουργίας της «Στήριξης».  Θεωρείται αυτονόητο ότι η παράταξή μας στηρίζει με σθένος την αλληλεγγύη προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπουμε στον οποιονδήποτε να «πουλάει ευαισθησία» για να χτίζει το προεκλογικό του προφίλ. Η ανακοίνωση αυτή του κου Κουρτίδη είναι προσβλητική, τόσο προς τα μέλη του ΔΣ της «Στήριξης» αφού μας παρακάμπτει όλους, όσο όμως και προς τους Συλλόγους που μπορεί να ελπίζουν σε βοήθεια. Κι αυτό γιατί πριν προβούμε σε οποιαδήποτε παροχή βοήθειας ή συνεργασία, θα πρέπει σε μία σοβαρή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου να αποφασίσουμε βάσει της διαδικασίας που προβλέπεται τον τύπο της βοήθειας, το μέγεθός της και φυσικά τις προϋποθέσεις οποιασδήποτε παραχώρησης κι αν αποφασιστεί. Επιπλέον, πριν κάνει αυτού του τύπου τις δηλώσεις, ο όψιμα ευαίσθητος και ευαισθητοποιημένος Κώστας Κουρτίδης, είναι σε θέση να μας πει σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται η υποδομή και ο εξοπλισμός της «Στήριξης»;  Τελευταίο και σημαντικότερο: Με ποια ακριβώς χρηματοδότηση θα γίνει η ανακαίνιση των χώρων που «διαφημίζει» ο κος Κουρτίδης; Από πού θα βρεθούν τα χρήματα, αν δεν κάνουμε συγκεκριμένες διεκδικήσεις σαν Διοικητικό Συμβούλιο;».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κικίλιας: «Δύσκολη η φετινή αντιπυρική περίοδος, θα δώσουμε μάχη το καλοκαίρι»

Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε αναλυτικά τους τέσσερις άξονες του προγράμματος ΑΙΓΙΣ και τι αυτό…