Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Από 100 έως και 800 ευρώ θα κυμαίνεται το επίδομα θέρμανσης

Από 100 έως και 800 ευρώ θα κυμαίνεται το επίδομα θέρμανσης

0

Τέλη του μήνα ανοίγει η πλατφόρμα mythermansi για τις αιτήσεις

Από τα 100 έως και τα 800 ευρώ θα κυμαίνεται για φέτος το επίδομα θέρμανσης σε σχέση με τα από τα 100 έως 700 ευρώ που ήταν ένα χρόνο πριν, με πρόβλεψη να διπλασιάζεται έως και τα 1.600 ευρώ αν υπάρχει μετάβαση στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ η σχετική πλατφόρμα του mythermansi αναμένεται να ανοίξει περί τα τέλη του μήνα με τους δυνητικούς δικαιούχους να έχουν περιθώριο ενός μήνα να κάνουν την αίτησή τους για να πάρουν το επίδομα μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Αρμόδιες πηγές του ΥΠΟΙΚ υπενθύμιζαν ότι το επίδομα θέρμανσης θα είναι διπλό (από 200 έως και 1.600 ευρώ) σε δύο περιπτώσεις.

– Η πρώτη αφορά τους παλαιούς δικαιούχους που θα κάνουν τη μετάβαση για τη θέρμανση από το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο.

– Η δεύτερη περίπτωση είναι των νέων δικαιούχων του επιδόματος οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά το πετρέλαιο ως καύσιμο θέρμανσης.

Για τους παλαιούς δικαιούχους ισχύουν αυξημένα εισοδηματικά όρια 16.000 ευρώ για τον έγγαμο, 24.000 για το έγγαμο και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Για τους νέους δικαιούχους που θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης θα ισχύσουν τα περυσινά εισοδηματικά όρια. Δηλαδή 14.000 ευρώ για τον άγαμο, 20.000 ευρώ για το ζευγάρι και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Αρμόδιες πηγές του ΥΠΟΙΚ τόνιζαν ότι θα ληφθεί μέριμνα για τις περιπτώσεις που χάνουν το επίδομα λόγω της υπέρβασης του περιουσιακού κριτηρίου. Συγκεκριμένα το κριτήριο θα αυξηθεί μάλλον στα 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξία από 180.000 ευρώ σήμερα στο κατώτερο άκρο του που αφορά τον άγαμο δυνητικό δικαιούχο.

Τέλος σε ότι αφορά την επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης θα επανέλθει από 1η Νοεμβρίου υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν στο μεσοδιάστημα αλλαγές στις τιμές λιανικής που θα φέρουν ξανά την τιμή του πετρελαίου κίνησης κάτω από τις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Κομπόδεμα» 165 εκ. ευρώ έκαναν οι Ξανθιώτες στα χρόνια της πανδημίας  

Αύξηση των καταθέσεων σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος   Καβάλα– Έβρος οι π…