Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Θύελλα αντιδράσεων με την στάση Μπαράν Μπουρχάν

Θύελλα αντιδράσεων με την στάση Μπαράν Μπουρχάν

0

Με αφορμή ανάρτησή του όπου δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» και καλεί τους μουσουλμάνους να ψηφίζουν για την ανάδειξη ψευτομουφτή

 

Ανασκεύασε αργότερα λέγοντας: Στηρίζω την τροποποίηση για την Μουφτεία»  – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ  – Έντονη δυσαρέσκεια του ΠΑΣΟΚ για τον βουλευτή του

 

 

Σε πολύ δύσκολη θέση έχει  περιέλθει ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Μπαράν Μπουρχάν,  μετά το ατόπημά του να δηλώσει με ανάρτησή του μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνοντας τους υποψήφιους ψευτομουφτήδες και καλώντας τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί, επικροτώντας μ’ αυτό τον τρόπο μια διαδικασία που έρχεται σε αντίθεση με τον νόμο για την επιλογή του μουφτή που ψήφισε και το κόμμα του πριν ένα μήνα στην  Βουλή. Παρότι ανασκεύασε πλήρως μετά από λίγη ώρα η θύελλα που προκάλεσε δεν λέει να κοπάσει και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει  μεγάλη δυσαρέσκεια για τον ίδιο στο ΠΑΣΟΚ και είναι ανοιχτό το θέμα της διαγραφής του ενώ  το θέμα το χειρίζεται ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης. 

Μια από τις φωτογραφίες που ανάρτησε ο βουλευτής κ. Μπαράν Μπουρχάν με τους υποψήφιους ψευτομουφτήδες

Μπαράν Μπουρχάν: “Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο της ανάρτησης . Στηρίζω την τροποποίηση για την Μουφτεία»  

Λίγες ώρες μετά την ανάρτησή του ο κ. Μπουρχάν προέβη σε νέα δήλωση με την οποία ανασκεύασε πλήρως το περιεχόμενο της ανάρτησής του και δηλώνει ότι  δεν θα μετέχει σε καμιά διαδικασία. Αναφέρει: «Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως Βουλευτής Ξάνθης. Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω».

Η ανακοίνωση της ΝΔ για τον Μπουρχάν Μπαράν του ΠΑΣΟΚ

Το θέμα ανέδειξε ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου ζητώντας το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για τον βουλευτή του.  Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Mουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!

Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευτομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως «τουρκική»; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία εκλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;

Έντονη δυσαρέσκεια του ΠΑΣΟΚ για τον Μπουρχάν Μπαράν – Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής του

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, τον κάλεσε και του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του κόμματος, ενώ του ζήτησε να ανακαλέσει, όπως και έγινε. Όμως, τα πνεύματα δεν ηρέμησαν ούτε μετά την αναδίπλωση του βουλευτή.  Οι κινήσεις του βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν, εξόργισαν την Χαριλάου Τρικούπη με όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του στην παράταξη να είναι ανοιχτά. Μάλιστα η δυσαρέσκεια εκφράστηκε και στον ίδιο, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη: Ο κ. Μπουρχάν πρέπει και να αποκηρύξει δημόσια τη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης»

Αιχμηρή ανακοίνωση από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Νινα Κασιμάτη: «Ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Μπαράν Μπουρχάν, Έλληνας υπήκοος της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης, που είναι θρησκευτική και όχι εθνική, πριν ανασκευάσει δήλωνε δημόσια «Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu) και καλούσε σε συμμετοχή στις εκλογές της παράτυπης Μουφτείας, που παραβιάζει την ελληνική νομοθεσία και σχετική μέριμνα της Ελληνικής Δημοκρατίας, δημιουργώντας καθεστώς και προϋποθέσεις εκτουρκισμού της μειονότητας.

Ο κ. Μπουρχάν αγνοούσε ηθελημένα τη Συνθήκη της Λοζάνης στο πνεύμα της αναθεωρητικής πολιτικής του Τουρκικού Κράτους και καταπατά βάναυσα το Σύνταγμα της Ελλάδος και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ρομά και των Πομάκων Ελλήνων πολιτών, ισότιμων συνιστώντων μερών της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Συνάμα, παρείχε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ενδεχόμενο επικοινωνιακό «σωσίβιο» για την παρακολούθηση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την παραΕΥΠ του Μεγάρου Μαξίμου για «εθνικούς λόγους»… Ο κ. Μπαράν Μπουρχάν δεν αρκεί να απέχει, όπως δήλωσε μετά την κατακραυγή, αλλά πρέπει και να αποκηρύξει δημόσια τη δράση της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και όσους συμμετέχουν σε αυτή. Ειδ’ άλλως, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να αποπέμψει τον κ. Μπαράν Μπουρχάν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η τακτικιστική στάση του Βουλευτή να καταδικαστεί από όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…