Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο η Εθνική γυναικών!

Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο η Εθνική γυναικών!

0

Θα αντιμετωπίσει σήμερα την Ισπανία

Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο γυναικών που διεξάγεται στην Κροατία προκρίθηκε η Ελλάδα με τη νίκη 12-9 επί της Ιταλίας στον ημιτελικό.

Στον σημερινό τελικό (21:30) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα την τελευταία δεκαετία, Ισπανία, η οποία επικράτησε νωρίτερα της Ολλανδίας με 10-7.

Είναι η 4η φορά που η γυναικεία Εθνική ομάδα φτάνει στον τελικό, καθώς το είχε καταφέρει το 2010, το 2012 και το 2018, κατακτώντας και τις τρεις φορές το ασημένιο μετάλλιο (με αντιπάλους κατά σειρά τις Ρωσία, Ιταλία, Ολλανδία).

Η νίκη επί της Ιταλίας ήταν η 6η της Ελλάδας στους 7 αγώνες της στο τουρνουά, έχοντας ηττηθεί μόνο από την Ολλανδία.

Οι οκτάλεπτες περίοδοι του αγώνα έληξαν 2-2, 4-2, 4-3, 2-2. Τα ελληνικά γκολ σημείωσαν οι Ελευθερία Πλευρίτου (2), Ιωάννα Χυδηριώτη (1), Ελενα Ξενάκη (2), Ειρήνη Νίνου (3), Μαρία Πάτρα (1), Χριστίνα Σιούτη (1) και Βάσω Πλευρίτου (2).

Η Αλεξία Καμμένου, η οποία καθοδηγεί την Εθνική από τον Νοέμβριο, έχοντας στις διακρίσεις της και 4 ευρωπαϊκούς τίτλους ως προπονήτρια της Βουλιαγμένης, δεν έβγαλε καθόλου από το παιχνίδι την τερματοφύλακα Ιωάννα Σταματοπούλου, ενώ πλην της δεύτερης τερματοφύλακά της, Ελένη Σωτηρέλη, χρησιμοποίησε όλες τις παίκτριες της: Φωτεινή Τρίχα, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Αθηνά Γιαννοπούλου και Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…