Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πίσω στα θρανία μαθητές και εκπαιδευτικοί!

Πίσω στα θρανία μαθητές και εκπαιδευτικοί!

0

Το πρωί της  Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στα σχολεία όλης της χώρας. Από το 3ο Δημοτικό και το 2ο ΓΕΛ έστειλαν τις ευχές τους οι τοπικές αρχές

Μοιράστηκαν παροτρύνσεις και λόγια αισιοδοξίας για τη νέα σχολική χρονιά

Το πρώτο σχολικό κουδούνι «χτύπησε» το πρωί της Δευτέρας σε όλα τα σχολεία της χώρας σημαίνοντας την αρχή μίας νέας σχολικής χρονιάς για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά!

Στην Ξάνθη ο επίσημος αγιασμός έλαβε χώρα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο για την Πρωτοβάθμια και στο 2ο Γενικό Λύκειο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Με πνεύμα ευθυμίας και με ‘’όπλο’’ τις θετικές σκέψεις τα προαύλια των σχολείων «γέμισαν» με παιδικές φωνές, με το βλέμμα πάντα στραμμένο σε νέες εμπειρίες που επιφυλάσσει το νέο σχολικό έτος…

Κατά τον επίσημο αγιασμό, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Αστυνομίας, του Στρατού, της Εκπαίδευσης, του Δήμου έδωσαν το παρών και «υποδέχτηκαν» από κοινού τη νέα σχολική χρονιά δείχνοντας έμπρακτα για άλλη μία φορά πως στηρίζουν το έργο εκπαιδευτικών, γονιών και παιδιών, στέκουν στο πλευρό τους σε οποιαδήποτε δυσκολία !

Ευχές για το νέο σχολικό έτος από τις τοπικές αρχές

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, αφού τέλεσε τους αγιασμούς σημείωσε: «Το θέμα της παιδείας είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό! Διδαχτήκαμε από τους προγόνους μας ό,τι σημαντικό ‘’χτίζουμε’’ στην ζωή μας να επικαλούμαστε την Χάρη και την Ευλογία  Του Θεού! Να δίνει Ο Θεός πρώτα υγεία, ειρήνη, αγάπη ,ενότητα ,αλλά και να μας φωτίζει, να μάθουμε γράμματα, να γίνουμε καλοί άνθρωποι! Είναι μεγάλη μέρα όμως και για τους γονείς! Ιδιαίτερα, βέβαια για εκείνους που φέρνουν για πρώτη φορά τα παιδιά τους στο σχολείο, τα παιδιά της πρώτης τάξης. Έρχονται να μάθουν γράμματα, ώστε αύριο εδώ που είμαστε εμείς σήμερα, οι σημερινοί άρχοντες, μεθαύριο θα είστε εσείς στη δική μας θέση! Να διαβάζετε τα μαθήματά σας, να είστε αγαπημένοι μεταξύ σας, στο διάλειμμα θα παίξουμε, όμως μέσα στην αίθουσα ‘’στήνουμε’’ το αυτί μας να ακούμε και ‘’ανοίγουμε’’ τα μάτια μας σε αυτά που μας λέει ο δάσκαλός μας. Να καλωσορίσουμε τα παιδιά της πρώτης τάξης! Εύχομαι στον διευθυντή, στους διδάσκοντες του σχολείου καλή δύναμη σε αυτό το σημαντικό έργο που επιτελείτε, εύχομαι καλή-ευλογημένη σχολική χρονιά και την Χάρη Του Χριστού ‘’πλούσια’’ στην ζωή όλων σας! Να είστε όλοι καλά!»

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης: ανέφερε: «Εγώ έχω να πω ένα πράγμα ,ότι δηλαδή στο σχολείο δε διαβάζετε μόνο, αλλά διαμορφώνετε και χαρακτήρα, την φιλία, τη συναδελφικότητα, την αλληλεγγύη! Αυτό είναι το σχολείο! Σας εύχομαι καλή δύναμη, καλή συνέχεια, καλή σχολική χρονιά! Να είστε πάντα χαρούμενοι, καλότυχοι και ευτυχισμένοι!».

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μανώλης Τσέπελης είπε: «Εγώ θέλω να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου πάνω από όλα υγεία, μία καλή σχολική χρονιά μετά την πανδημία! Πιστεύω πρώτα ο Θεός πως επιστρέψαμε στην κανονικότητα! Θέλω οι δάσκαλοι να είναι πάντα εκεί με δύναμη, κοντά στα παιδιά μας, όπως επίσης και οι ίδιοι οι γονείς. Θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας !Καλή σχολική χρονιά!»

Παροτρύνσεις από τους εκπαιδευτικούς

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Εύη Στυλιανίδου με τη σειρά της σημείωσε: «Υποδεχόμαστε τα πρωτάκια και τα χειροκροτούμε κάθε μέρα! (…) Θέλω μόνο να μη ξεχάσετε κάτι… Αυτή την σχολική χρονιά με τόσα πολλά που θα διδαχτείτε, με τόσα πολλά που θα κάνετε, με τόσες ψηφιακές δεξιότητες  ένα να θυμάστε ως τον Ιούνιο, πρέπει να έχουμε ένα βιβλίο δίπλα μας! Δεν ξεχνούμε το βιβλίο, όχι το σχολικό, αλλά το άλλο που μας’’ ανοίγει’’ δρόμους, μας δείχνει ‘’ουρανούς’’ και μπορούμε να ονειρευόμαστε! Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος μας! Καλή χρονιά σε όλους ,καλή χρονιά στους συναδέλφους που με πολύ κουράγιο και δύναμη θα τα καταφέρουμε άλλη μία χρονιά!».

Ο «οικοδεσπότης» Διευθυντής 3ου Δημοτικού, κ. Ευάγγελος Σιάκκας επεσήμανε: «Με τη θεία χάρη και τις ευλογίες της Εκκλησίας ξεκινούμε σήμερα με αισιοδοξία τη νέα χρονιά, η οποία παρά τις ‘’προκλήσεις’’ των καιρών αρχίζει με πολύ καλούς οιωνούς! Με τον έγκαιρο προγραμματισμό του Υπουργείου μας, με διαρκή υποστήριξη και αγαστή συνεργασία της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη συνεπικουρία του δήμου και των σχολικών επιτροπών εκπαίδευσης, τη συνεχή προετοιμασία των εκπαιδευτικών μας, αλλά και με τη δική σας συνεργασία, αγαπητοί γονείς, πιστεύουμε πως το σχολείο μας θα είναι και φέτος δημιουργικό, καινοτόμο, αποτελεσματικό στο πολυδιάστατο έργο του, ξεχωριστό και ελκυστικό για όλους τους μαθητές μας! Με στόχο, λοιπόν, όχι μόνο να μορφώσουμε, αλλά και να εμπνεύσουμε, να καθοδηγήσουμε τους μαθητές μας στα ‘’μονοπάτια’’ της γνώσης και της ζωής!»

Στο 2ο Λύκειο ο διευθυντής, Γιώργος Αργυρόπουλος: καλωσορίζοντας τους μαθητές τόνισε: «Δύο λέξεις-κλειδιά νομίζω ότι δίνουν την επιτυχία σε αυτό το σχολείο, η εμπιστοσύνη των μαθητών και των γονέων-κηδεμόνων στο σχολείο και η υπακοή στον δάσκαλο. Κάτι ακόμη που θεωρούμε από τους βασικούς πυλώνες της επιτυχίας του σχολείου μας είναι η προσπάθεια της τήρησης της τάξης των πραγμάτων μέσα στην σχολική κοινότητα και δεύτερον η εντρύφηση πάνω στον άνθρωπο-μαθητή , να δούμε τι θέλει κάθε προσωπάκι. Επίσης, έχουμε καλή σχέση με την Αφρική προσπαθώντας να ανοίξουμε γύρω στα είκοσι πηγάδια καθαρού νερού».

Τέλος, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μάλαμα Σιδηροπούλου ανέφερε: «Εύχομαι ολόψυχα αυτό το καινούργιο ταξίδι να είναι γεμάτο υγεία πάνω από όλα για εσάς και τις οικογένειές σας, με πρόοδο! Σας εύχομαι να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες που σας δίνει σήμερα το δημόσιο σχολείο. Να τις αξιοποιήσετε, λοιπόν, και να μπορέσετε να αναπτύξετε όλες τις δεξιότητές σας, την φαντασία σας, την στάση σας, τα ‘’θέλω’’ σας! Μην ξεχνάτε, ωστόσο, την αρετή και το ήθος, καθώς χωρίς αυτά δεν έχει τίποτα σημασία! Φεύγοντας από αυτό το σχολείο να έχετε σαν ‘’αποσκευή’’ πέρα από τα πτυχία, το απολυτήριο, μία συγκροτημένη προσωπικότητα για να μπορείτε να αντιμετωπίζετε την αληθινή ζωή που είναι μετά τα 18!»

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…