Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Με «δυνατό παλμό»  «επέστρεψαν» οι Γιορτές Παλιάς Πόλης

Με «δυνατό παλμό»  «επέστρεψαν» οι Γιορτές Παλιάς Πόλης

0

Το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε και η επίσημη έναρξη της 31ης διοργάνωσης με Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου και Χρήστο Νικολόπουλο

Μ.Τσέπελης: «Ελάτε να γιορτάσουμε την ζωή, ελάτε να ξορκίσουμε το κακό, να ‘’οπλιστούμε’’ με δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία»

  

Πρεμιέρα έκαναν το Σάββατο  το βράδυ οι Γιορτές Παλιάς Πόλης στην Πλατεία Μητροπόλεως με Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία ,Πίτσα Παπαδοπούλου και Χρήστο Νικολόπουλο να κάνουν την εκκίνηση της μεγάλης γιορτής και να  πρωταγωνιστούν στη μουσική σκηνή. Ο πολιτιστικός θεσμός που εδώ και 31 χρόνια είναι μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Ξάνθης,  αποτέλεσε και πάλι πόλο έλξης για πλήθος επισκεπτών από την πόλη, το νομό και όλη τη Θράκη… Δεν χωρά αμφιβολία πως μετά από δύο χρόνια αποχής ,διοργανωτές, τοπική αυτοδιοίκηση, σύλλογοι, αλλά και απλοί πολίτες-εθελοντές δούλεψαν σκληρά με σκοπό να ανταποκριθούν άμεσα στις προσδοκίες ντόπιων και επισκεπτών δίνοντάς τους  μια πρώτη «γεύση» όσον αφορά την αναβαθμισμένη διοργάνωση.

Με επίσημους  προσκεκλημένους η φετινή διοργάνωση :Ελ.Ράπτη και Μ.Σέρκοβα παρούσες στην έναρξη

Το παρών στην φετινή διοργάνωση έδωσαν  εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Στρατού, της Αστυνομίας ,εκπρόσωποι όλων των πτερύγων-συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης ,η βουλευτής της ΝΔ Έλενα Ράπτη,ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Κουρτίδης ,ο δήμαρχος Ιάσμου,Οντέρ Μουμίν και τέλος η  Αντιδήμαρχος Σμόλιεν Μαριάννα Σέρκοβα  με όλο της το επιτελείο, εκπροσωπώντας τη Βουλγαρία .

Στο πολιτιστικό καλεντάρι ο θεσμός των Γιορτών σε Ελλάδα και εξωτερικό

Κηρύσσοντας την έναρξη των Γιορτών από τη ν κεντρική σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως ,ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης αφού καλωσόρισε όσους κατάφεραν να  έρθουν στην πόλη ,τόνισε: «Σας καλωσορίζω στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, σε έναν από τους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης μας που επανέρχεται δυναμικά μετά από δύο χρόνια αναβολής. Μετά από αυτή την παύση δε σας κρύβω ότι η αγωνία, ο ενθουσιασμός μαζί με τη χαρά που νιώθουμε είναι πρωτόγνωρα, λες και οι Γιορτές γίνονται για πρώτη φορά! Κι όμως έχουν περάσει περισσότερα από τριάντα χρόνια. Αυτός ο εμβληματικός θεσμός της Ξάνθης έχει μπει στο πολιτιστικό καλεντάρι ολόκληρης της χώρας, αλλά και του εξωτερικού. Έχουμε ζήσει υπέροχες στιγμές όλο αυτό το διάστημα και είμαστε έτοιμοι για να ζήσουμε ακόμα περισσότερες. Με τη βοήθεια τη δική σας, όλων των Ξανθιωτών ,σαν μία γροθιά για το καλύτερο της πόλης μας, της Ξάνθης μας ,περπατάμε μπροστά. Βαδίζουμε με περηφάνια κι αλληλεγγύη,’’ χτίζουμε’’ το μέλλον των παιδιών μας! Φέτος έχουμε μαζί και τους εκπροσώπους της γειτονικής μας χώρας, Σμόλιαν Βουλγαρίας. Σε μία δύσκολη περίοδο πολλαπλών κρίσεων η Ξάνθη διαλέγει τον πολιτισμό και διακρίνεται! Μπορεί να δώσει απαντήσει στη γενική κατήφεια! Ελάτε να γιορτάσουμε τη ζωή, ελάτε να ξορκίσουμε το κακό, να ‘’οπλιστούμε’’ με δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία, με τη βοήθεια Του Θεού θα τα καταφέρουμε !Ευχαριστώ για τη συνεργασία τόσο τον Περιφερειάρχη ,Χρήστο Μέτιο,όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη, Κωνσταντίνο Κουρτίδη, τους Συλλόγους, τους εθελοντές, όλους τους Ξανθιώτες. Βρισκόμαστε σε έναν τόπο απαράμιλλης ομορφιάς. Με ‘’όχημα’’ την ιστορία του ας περπατήσουμε το μονοπάτι που ‘’χαράσσει’’ η Παλιά Πόλη κι ας ζήσουμε στιγμές με αισιοδοξία».

Το «ευχαριστώ» του Προέδρου Πολιτισμού

Ο Πρόεδρος του  Κέντρου Πολιτισμού, Ηλίας Ασκαρίδης  σε δήλωσή του στο ‘’Ε’’ ευχαρίστησε Συλλόγους, εθελοντές, όπως επίσης κι όλους τους Ξανθιώτες που στάθηκαν αρωγοί στο έργο του κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών.

Δήλωσε: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που βρίσκεται εδώ και όλους εσάς για την στήριξη!31 χρόνια Γιορτές Παλιάς Πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω τους Συλλόγους, τους εθελοντές κι όλους τους Ξανθιώτες. Αυτές τις μέρες ,άλλωστε όλοι εμείς γινόμαστε εθελοντές. Ξεκινάμε σήμερα με την έναρξή μας όπως το γνωρίζετε, με τις τρεις ‘’μεγάλες’’ κυρίες: Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου ,όπως επίσης και με τον Χρήστο Νικολόπουλο .Να ευχαριστήσω και Τον Θεό ,μιας και ο καιρός μας βοηθά. Έχουμε κάνει πάρα πολλές ετοιμασίες εδώ και καιρό και κυρίως οι Σύλλογοι! Εύχομαι όλα να πάνε καλά!»

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…