Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

0

Άλλη μια φορά τυχεροί
Άντε, άλλη μια φορά σταθήκαμε ως νομός τυχεροί. Η κακοκαιρία με ακραία φυσικά φαινόμενα μας πέρασε ξώφαλτσα.
Έτσι, παρά την προειδοποίηση εγκαίρως από το «112»  και την εύλογη ανησυχία για το τι θα συμβεί, τελικά είχαμε μια βροχή, έντονη κάπως, η οποία όμως σταμάτησε σχετικά σύντομα, κι αυτό ήταν όλο.
Βέβαια αλλού υπήρξαν υλικές ζημιές, ταλαιπωρία του κόσμου και κυρίως των τουριστών που τους χάλασε τις διακοπές.
Τέλος πάντων, με τα φυσικά φαινόμενα δεν τα βάζει κανείς. Όμως η απόδειξη της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εδώ και σε όλον τον πλανήτη.
Γ.Δ.


Μια διαφορετική παρουσία
Δεν είχα την ευκαιρία να τον δω, μου διηγήθηκε φίλος τη συνάντηση μαζί του ο οποίος στην αρχή ξαφνιάστηκε και μετά κατάλαβε πως επρόκειτο για άλλο ένα «νούμερο» που σάλεψε το μυαλό του.
Λοιπόν, ήταν άνδρας, ώριμος,  ο οποίος εμφανίστηκε κρατώντας μαύρη σημαία, μεγάλη, που έγραφε «Ιησούς Χριστός Νικά». Στο άλλο χέρι είχε μια ελληνική σημαία κι έναν σταυρό. Όλα αυτά τα επιδείκνυε στους διερχόμενους χωρίς να τους ενοχλεί.
Το περιστατικό στο κέντρο της πόλης, όπως πληροφορήθηκα έγινε και στην Κομοτηνή.
Ο άνδρας έμεινε κάμποση ώρα και στη συνέχεια αποχώρησε.
Γ.Δ.


Έρχονται 1.041 προσλήψεις
Χαράς ευαγγέλια. Σύντομα θα πραγματοποιηθούν 1.041 προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας.
Θυμίζω πως πρόκειται για τον μεγάλο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του δημοσίου.
Το θετικό είναι πως η επιλογή των νέων, μονίμων υπαλλήλων θα γίνει με γραπτές εξετάσεις, δηλαδή υπό την ευθύνη του ΑΣΕΠ, που σημαίνει εγγύηση και αξιοπιστία ως προς το αποτέλεσμα.
Οι δε θέσεις αφορούν τις βαθμίδες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο δε διαγωνισμός θα διεξαχθεί τέλη Οκτωβρίου.
Φρόνιμο ως εκ τούτου είναι οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν έγκαιρα για την ανάλογη προετοιμασία τους γιατί μετά από 2 χρόνια θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.
Γ.Δ.


Μας πήρε …ξώφαλτσα
Πιο μεγάλη ήταν η …τρομάρα μας από τον ήχο και την δόνηση στο κινητό του μηνύματος 112 από την Πολιτική Προστασία που προειδοποιούσε για  επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας και έδινε οδηγίες παρά αυτά καθαυτά τα καιρικά φαινόμενα! Το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» πέρασε ανώδυνα από την πόλη και το νομό μας. Περιορίστηκε σε βροχή έντονη κατά διαστήματα και αέρα το βράδυ της Τετάρτης και  ουδέν περισσότερο.
Το καλοκαίρι συνεχίζεται…
Μ.Ξ.


Πότε τα μέτρα;
Και μια ο λόγος για την κλιματική αλλαγή που βιώνουμε στον πλανήτη πλέον, καλό είναι να επισημάνουμε κάποια σοβαρά πράγματα που ήδη συμβαίνουν.
Το καμπανάκι χτύπησε ήδη και μάλιστα δυνατά, προξενώντας έντονη ανησυχία όπως η άνευ προηγουμένου ξηρασία που οδήγησε στη μείωση της στάθμης σε πολλές λίμνες και ποταμούς της Ευρώπης, δηλαδή στη δική μας γειτονιά.
Όμως λόγω ακριβώς της ξηρασίας, κινδυνεύουν ποτάμια και στη χώρα μας, όπως Στρυμόνας, Νέστος και Έβρος που είναι κοντά μας και ορατές οι αρνητικές επιπτώσεις.
Δυστυχώς, τα αρνητικά δεδομένα ενώ είναι γνωστά και από ποιες αιτίες προέρχονται, λίγα πράγματα γίνονται στην κατεύθυνση λήψης άμεσων μέτρων για τη μείωση των εκπομπενόμενων ρύπων στην ατμόσφαιρα.
-Άραγε πότε η ανθρωπότητα θ’ αποφασίσει να πάρει δραστικά μέτρα; Πότε αλήθεια;
Γ.Δ.


25.000 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο μέσα στον Αύγουστο
Ένα νούμερο, ενδεικτικό των πιέσεων που δέχεται από τα δίκτυα των διακινητών ο Έβρος, έδωσε ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Τάκης Θεοδωρικάκος. Αποκάλυψε ότι μέσα στον Αύγουστο, επιχείρησαν να περάσουν περίπου 25.000 παράνομοι μετανάστες (!), τονίζοντας παράλληλα ότι «οι ελληνικές Αρχές δεν πρόκειται να γίνουν οι βαρκάρηδες των λαθροδιακινητών που γεμίζουν με ψεύτικες ελπίδες απελπισμένους ανθρώπους”. Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κατάστασης το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε την επέκταση του φράχτη του Έβρου κατά 80 χλμ και την αναβάθμιση των μέσων επιτήρησης. Παράλληλα θα υπάρχει συντονισμένη και οργανωμένη πολιτική απάντησης των προκλήσεων και των fake news προπαγανδιστικού χαρακτήρα της Άγκυρας.
Οι μετανάστες προέρχονται κυρίως από τη Συρία και οι τουρκικές Αρχές τους συλλαμβάνουν και τους θέτουν το δίλημμα ή να περάσουν στην Ελλάδα ή να επιστρέψουν στη Συρία. Αυτό έχουν καταθέσει δεκάδες μετανάστες που έχουν καταφέρει να φτάσουν σε ελληνικό έδαφος.
Οι Τούρκοι τους στέλνουν σε ομάδες στις αμμονησίδες που βρίσκονται στον ποταμό, εκμεταλλευόμενοι τη χαμηλή στάθμη του Έβρου και στη συνέχεια επικοινωνούν με ΜΚΟ εντός της Ελλάδας η οποία επικοινωνεί με τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα ζητώντας να σταλεί στην Ελλάδα αίτημα για επιχείρηση διάσωσης διότι τάχα οι μετανάστες κινδυνεύουν.
Έτσι η χώρα μας κατηγορείται από μερίδα του ξένου Τύπου, πως τους αφήνει στο έλεος του Θεού ή του Αλλάχ, επειδή αρνιέται να γίνει «εντολοδόχος» των πιεστικών υποδείξεων που έκαναν οι σωτήριες δυνάμεις των ΜΚΟ και οι δυνάμεις της Αριστεράς. Οι συγκεκριμένες δυνάμεις είτε δεν το αντιλαμβάνονται είτε δεν τους νοιάζει τι διαστάσεις μπορεί να πάρει η «αλληλέγγυα» και διεθνιστική δράση τους στα σύνορα της χώρας μας…


Κάλλιο αργά παρά ποτέ
Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε στην ημερήσια διάταξη ένα θέμα που αφορούσε την έγκριση του επιχειρησιακού σχεδίου  του δήμου για την περίοδο 2020 – 2023. Δηλαδή εγκρίνεται  τώρα ένα επιχειρησιακό που θα έχει μόλις ένα χρόνο εφαρμογής. Όπως μάθαμε υπήρχε ένα προσχέδιο αλλά αυτό είναι το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό καθώς περιλαμβάνει και διάφορα νέα προγράμματα όπως το πρόγραμμα «Έξυπνες πόλεις». Να σημειώσουμε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο είναι ουσιαστικά το σχέδιο διοίκησης  του δήμου και το γεγονός ότι έρχεται για  έγκριση τώρα ενώ σε ένα χρόνο ολοκληρώνεται η θητεία της δημοτικής αρχής δείχνει ότι άργησε πολύ.
Αλλά και πάλι κάλλιο αργά παρά ποτέ…
Μ.Ξ.


Για γέλια
Και τα καλαμπούρια έχουν τα όριά τους. Διαβάστε γιατί. Ένα τέτοιο λοιπόν άκουσα την Τετάρτη το βράδυ και γέλασα με την ψυχή μου διότι ήταν παράλογο πέρα για πέρα.
Λοιπόν, άκουσα από φίλο πως μετά την ήττα Μητσοτάκη στις εκλογές του 2023, η Ν.Δ. θα επιλέξει ως νέο αρχηγό τον… Κικίλια!
Δεν γνωρίζω ποιος ανώμαλος ανεγκέφαλος το σκέφτηκε όλο αυτό το σενάριο και το διοχέτευσε, όμως σίγουρα έκανε την γκάφα της ζωής του.
Ε, όχι και πρόεδρος της Ν.Δ. ο Κικίλιας. Μη τρελαθούμε κιόλας.
Εντάξει, είπαμε ότι λέμε καμία μαλ… για να περνά η ώρα, όχι όμως και τέτοια.
Αλήθεια σας λέω, το σκέφτομαι και γελάω.
Γ.Δ.


Μνήμη Αλέξανδρου Μπαλτατζή
baltatzis-4Την Τρίτη 30 Αυγούστου η εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου.
Έτσι, το Κέντρο Μελετών «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», τιμώντας τη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου Αλ.Μπαλτατζή κάνει γνωστό ότι:
Την Δευτέρα 29 Αυγούστου θα ψαλεί Εσπερινός και την Τρίτη 30 Αυγούστου το πρωί, ημέρα εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό που βρίσκεται στο χώρο της ΣΕΒΑΘ, κτήτωρ του οποίου είναι ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει τρισάγιο στον τάφο του αειμνήστου Αλεξάνδρου Μπαλτατζή και στην συνέχεια θα προσφερθούν καφές -αναψυκτικά.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…