Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Με πλήθος εκδηλώσεων αποχαιρετά το καλοκαίρι η ΠΕ Ξάνθης

Με πλήθος εκδηλώσεων αποχαιρετά το καλοκαίρι η ΠΕ Ξάνθης

0

Το πρόγραμμα για ‘’Via Egnatia’’, «Ημέρες μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή» και «Λευκή Νύχτα», παρουσίασε ο Κ. Κουρτίδης

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξήρε τον υποστηρικτικό ρόλο της τοπικής κοινότητας και δη των κ.Τεφρωνίδη και Κατσούλη για τη διαφύλαξη του μικρασιατικού στοιχείου από τη λήθη

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε παρέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ξάνθης, Κωνσταντίνος Κουρτίδης κατά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Ξάνθης προκειμένου να παρουσιάσει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες για το Περιφερειακό Φεστιβάλ ‘’Via Egnatia’’ στην Π.Ε. Ξάνθης , «Ημέρες Μνήμης 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή» και «Λευκή Νύχτα».

«Θα είναι πολλές οι εκδηλώσεις που θα κάνει η Περιφέρεια μέσα στις επόμενες ημέρες και είναι ανάγκη να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα», σημείωσε ο κ.Κουρτίδης.

Παρών και ο κ. Κατσούλης από το Σύλλογο Μικρασιατών

Και φέτος εκδηλώσεις ‘’Via Egnatia’’

Αρχικά, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις του Περιφερειακού Φεστιβάλ ‘’Via Egnatia’’ στην Π.Ε. Ξάνθης, ενημέρωσε για την παιδική παράσταση «η Μικρή Γοργόνα» που έλαβε χώρα χθες (24/8). Και συνέχισε τονίζοντας: «Η μεγάλη συναυλία είναι με την Νατάσα Μποφίλιου στη Γαλάνη στις 27/8 , 9 το βράδυ, στα Τέμπη του Νέστου που είναι φωτισμένα εδώ και καιρό. Θα διατεθούν λεωφορεία που θα ξεκινούν από τις 7:30 το απόγευμα από την πλατεία Ελευθερίας. Επίσης ,η κυκλοφορία σε συνεργασία με τον δήμο Τοπείρου θα διακοπεί από το μέρος που υπάρχουν ταβέρνες με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Τέλος,την Κυριακή ακολουθεί ένα τουρνουά σκάκι που θα διεξαχθεί στις 10:30 και η δήλωση συμμετοχής στις 9:30-10:00 π.μ. Δηλαδή, να ενισχύουμε τη μορφή αυτή του αθλητισμού. Σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων το τουρνουά θα διεξαχθεί στο κλειστό ‘’Φίλιππος Αμοιρίδης’’.

Μέρες μνήμης για τα 100 χρόνια Μικρασιατικής Καταστροφής

Έπειτα, ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε μνεία στην πολύτιμη συμβολή των κ. Τεφρωνίδη και Κατσούλη για τη συμβολή τους στην προσπάθεια να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη των 100 χρόνων Μικρασιατικής Καταστροφής μέσα από τη συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού και τη διοργάνωση χορευτικών δράσεων μνήμης, αντίστοιχα.

Ανέφερε σχετικά: «θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Τεφρωνίδη ,ο οποίος μας βοήθησε πάρα πολύ. Θα κάνουμε και μία έκθεση φωτογραφίας στις 2/9 την οποία διοργανώνει επίσης ο κ. Τεφρωνίδης στο Χατζιδάκειο .Θέλουμε να τιμήσουμε τους προγόνους μας, όπως επίσης και τους ανθρώπους που έζησαν εδώ και δημιούργησαν τη σύγχρονη Ελλάδα. Θέλω να σας ενημερώσω πως σε συνεργασία με τον Μικρασιατικό Σύλλογο και τον Πρόεδρο, κ.Κατσούλη κάναμε σημαντικές Ημέρες Μνήμης σε πέντε χωριά σε Μάνδρα, Κουτσό, Όλβιο, Σταυρούπολη, Νεοχώρι και Εράσμιο. Αναντίρρητα το αφιέρωμα που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Μικρασιατών ήταν εξαιρετικό, μας συγκίνησε!»

Ακόμη, πρόσθεσε: «Οι εκδηλώσεις, όμως για τη Μικρασιατική καταστροφή δεν τελειώνουν εδώ. Προγραμματίζεται συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση σε κεντρικό σημείο της πόλης στις 14/9.Επιπλέον,έχουμε μία παράσταση ‘’Συλλέκτης Αγγέλων’’ στο Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο στις 16/9.Ακολουθεί μία Ημερίδα περιεχομένου για τη Μικρασιατική Καταστροφή στις 17/9 από τους καθηγητές: κ.Τσιγάρα, κ.Μπακιρτζή, κ.Κασαπίδη και κ.Σεραφειμίδη».

«Λευκή Νύχτα» μια μέρα πριν τις Γιορτές Παλιάς Πόλης

Καταληκτικά, απαντώντας σε ερωτήματα αναφορικά με τη «Λευκή Νύχτα», είπε: «Επαναφέρουμε τις Λευκές Νύχτες! Στις 2/9,μία μέρα πριν τις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Δηλαδή, τα μαγαζιά θα μείνουν ανοιχτά ως τις 12 το βράδυ. Θα κάνουμε μία συναυλία με τοπικούς καλλιτέχνες, με την κα Νίνα Μαζάνη και τον κ.Μουσαδέ στην κεντρική πλατεία. Θα έχουμε μία μπάντα του δρόμου και μία χορευτική ομάδα που θα χορεύει και θα προσφέρει θέαμα!»

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…