Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

0

Με το τσιγκέλι βγαίνουν τα νέα
Ενώ όλοι περιμένουν τη μονομαχία στη βουλή μεταξύ Μητσοτάκη-Τσίπρα την Τετάρτη, απ’ όπου θα διαφανεί εάν θα πάμε τον Σεπτέμβρη στις εκλογές ή τη νέα χρονιά, τοπικά, τα πολιτικά νέα βγαίνουν με το τσιγκέλι.
Οι υπεύθυνοι των τριών κομμάτων είναι φειδωλοί σε δηλώσεις.
Παρόλη αυτήν την σιωπή και αγωνία, εμείς καταφέραμε να συγκεντρώσουμε κάποια στοιχεία που αφορούν πρόσωπα της περιοχής μας, όπως και εντολές προς τις νομαρχιακές να ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους.
Ας δούμε λοιπόν τι συγκεντρώσαμε.
Γ.Δ.


Στη Ν.Δ.
Στη Νέα Δημοκρατία ο μεγάλος προβληματισμός είναι εάν θα δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον Δημήτρη Σαλτούρο για να κερδηθούν οι κεντρώοι ψηφοφόροι.
Εάν απορριφθεί αυτή η επιλογή τελικά τότε η Ν.Δ. θα επιλέξει έναν τεχνοκράτη γνωστό στην κοινωνία της Ξάνθης, τον Μηχανικό Μιχάλη Αμοιρίδη τον οποίο στηρίζουν και παράγοντες της Περιφέρειας.
Ως προς τον μειονοτικό υποψήφιο, οι δυσκολίες να βρεθεί κάποιος αξιόλογος είναι πολλές, όπως προβληματισμός υπάρχει και για τη θέση της γυναίκας μεταξύ των Παυλίδου και Τσιακίρογλου.
Γ.Δ.


Στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
Εδώ λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ η Επιτροπή Ψηφοδελτίων έχει στείλει εγκύκλιο για να σταλούν οι προτάσεις για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 11η Ιουλίου. Μάλιστα έως τα τέλη Ιουλίου ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων θα είναι έτοιμος.
Στα ψηφοδέλτια θα τηρηθεί η ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων.
Ως προς τα ονόματα τώρα, όπως έχουμε ξαναγράψει, σίγουροι είναι οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ο Στάθης Γιαννακίδης. Ενδιαφέρον υπάρχει εκ μέρους του Τάσου Καραδέδου και της κυρίας Τζαμπάζη. Οι κενές θέσεις προφανώς θα συμπληρωθούν, όμως υπάρχει συζήτηση ποια θα είναι.
Εκείνο που αξίζει ν’ αναφερθεί είναι πως οι συντονιστές των Νομαρχιακών που επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα οφείλουν να παραιτηθούν από τη θέση του αξιώματός τους.
Άρα, μάλλον ο Χατζηθεοδώρου δεν θα είναι υποψήφιος.
Γ.Δ.


Στο ΠΑΣΟΚ – Δ.Α.
Εδώ οι μνηστήρες είναι αρκετοί μεν, αλλά η επιλογή περιορίζει τα πράγματα.
Κι εδώ η Νομαρχιακή θα πρέπει να στείλει τις προτάσεις της διότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα γίνουν οι τελικές επιλογές για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια.
Φυσικά ο Μπαράν Μπουρχάν θα είναι και πάλι στο ψηφοδέλτιο ως εν ενεργεία βουλευτής, ενώ συζητείται και η επιθυμία του κ.Μπαλτατζή να είναι υποψήφιος της μειονότητας επίσης.
Στους Χριστιανούς υποψήφιους η επιλογή θα είναι μεταξύ Αντωνιάδη, Δαβιτίδη, Καραλίδη, Τσολακίδη και Κίσσα.
Από αυτούς θα επιλεγούν οι δύο, ο ένας που θα εκφράζει την ανανέωση και ο άλλος την παλιά γενιά.
Γ.Δ.


Η Νέα Δημοκρατία ευχαριστεί τον Ταγίπ Ερντογάν
Μεταξύ μας τώρα, καλύτερη βοήθεια προς τον Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να προσφέρει για άλλη μια φορά ο Ταγίπ Ερντογάν.
Πρόσφατη η ενέργειά του να κάνει υποδείξεις στους Έλληνες ψηφοφόρους, οδηγίες, αν είναι δυνατόν, να μην τον ψηφίσουν!
Είπε: «Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό».
Μετά από αυτές τις δηλώσεις ο Μητσοτάκης πρέπει να του στείλει λουλούδια για όσα κάνει γι’ αυτόν.
Γ.Δ.


Βούλιαξαν οι παραλίες μας το Σαββατοκύριακο
Βούλιαξαν κυριολεκτικά οι  παραλίες των Αβδήρων από κόσμο το Σαββατοκύριακο. Στο Μυρωδάτο δεν έπεφτε καρφίτσα το ίδιο και στις υπόλοιπες παραλίες, Αη Γιάννη, Πόρτο Μόλος και Μάνδρα. Ιδιαίτερα στην παραλία Μυρωδάτου ήταν τόσος πολύς ο κόσμος που ο δήμος άνοιξε το κάμπινγκ για να χρησιμοποιηθεί προσωρινά για παρκινγκ. Να σημειώσουμε ότι λίγο πριν την παραλία υπάρχει  τεράστιος χώρος αλλά δεν είχε ούτε μία θέση άδεια. Φέτος μάλιστα έχει μεγάλη προσέλευση εκτός από τους Βουλγάρους και Ρουμάνους. Οι ταβέρνες είναι φίσκα καθώς και τα beach bar. Όλα δείχνουν ότι  θα έχουμε μια καλή καλοκαιρινή σαιζόν αρκεί να βοηθήσει κι ο καιρός.
Μ.Ξ.


Το success story της Αλεξανδρούπολης
Η Αλεξανδρούπολη περνάει ίσως την πιο ακμάζουσα περίοδο της πρόσφατης  ιστορίας της. Όλη η επένδυση που έχει  γίνει στο λιμάνι με το υγροποιημένο φυσικό αέριο,  το επενδυτικό ενδιαφέρον των Αμερικανών σε σχέση και  με την συγκυρία του πολέμου έχουν δημιουργήσει πολύ ευνοϊκό κλίμα για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του νότιου Έβρου. Γίνονται έργα, υπάρχει γενικότερα ένας αναπτυξιακός αέρας στην πόλη γεγονός που την κάνει ελκυστική. Είναι ενδεικτικό πως από πέρσι μέχρι φέτος έχει αυξηθεί κατά 8,5% η τιμή του τετραγωνικού στα ακίνητα, αποτέλεσμα την έντονης ζήτησης. Επίσης η Αλεξανδρούπολη έχει και πολύ τουρισμό.
Τελικά η πόλη της  Θράκης ζει το δικό της success story!
Μ.Ξ.


Εκατομμύρια ακρίδες
Γέμισε η πεδινή περιοχή από ακρίδες.
Χωράφια, αμπέλια, αυλές σπιτιών, αλλά κυρίως στην ύπαιθρο χώρα «βράζει» ο τόπος από μεγάλες ακρίδες. Οι οποίες όντας φυτοφάγες, ρημάζουν τα φυτά, κυρίως τα τρυφερά φύλλα.
Από την εμφάνιση του ανθρώπου οι ακρίδες ήταν κάτι κακό, εξ’ ου και η ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης επί Φαραώ που έπληξαν την χώρα καταστρέφοντας τις καλλιέργειες.
Γενικώς οι αγρότες παντού, δεν συμπαθούν τις ακρίδες διότι μόνο ζημιές κάνουν στις διάφορες παραγωγές.
Γ.Δ.


Ευρωπαϊκή υποκρισία
Το πόσο υποκριτές είναι οι ευρωπαίοι εταίροι μας δε λέγεται. Τους γνωρίζουμε από την καλή εδώ και χρόνια. Τελευταία ασκούν κριτική στη χώρα μας στο θέμα της αντιμετώπισης των μεταναστών που συνωθούνται εκ νέου στα σύνορά μας επιδιώκοντας να εισέλθουν στη χώρα μας.
Αφού λοιπόν αυτοί είναι ευαίσθητοι, υπάρχει η λύση: να σταματήσουν τις απαγορεύσεις της χώρας τους και να δέχονται όσους πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στην Ελλάδα.
Ας τους δεχτούν λοιπόν οι ευρωπαϊκές χώρες όλες κι ας σταματήσουν να μας πρήζουν με την υποκρισία τους.
Εξάλλου η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της αλλά και τα ευρωπαϊκά επίσης. Το πιο ωραίο μάλιστα, μας απειλούν και με κυρώσεις!
Εδώ ταιριάζει το «άι σιχτίρ…»
Γ.Δ.


Έκαναν ελεύθερη επιλογή!
Συμπολίτης τηλεφώνησε για το ρεπορτάζ της εφημερίδας της Δευτέρας, αναφορικά με το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για την επάνοδο στην εργασία τους των υγειονομικών σε αναστολή. Ο συμπολίτης λοιπόν, χωρίς να αγνοεί τη δοκιμασία που υφίστανται οι υγειονομικοί, τονίζει πως προσωπικά οι ίδιοι, χωρίς πίεση αποφάσισαν να απέχουν από την εργασία τους.
Πήραν δηλαδή μια απόφαση για την οποία αυτοί μόνοι είχαν και έχουν την ευθύνη. Κανείς δεν τους πίεσε, δεν τους απείλησε. Άρα η σημερινή τους απαίτηση για επάνοδο τι δείχνει; Ότι έσφαλαν, έκαναν λάθος;
Όχι! Διότι συνεχίζουν να είναι ανεμβολίαστοι. Άρα εμμένουν στην αρχική τους απόφαση και απλά πιέζουν για την επιστροφή τους ως νικητές των απόψεών τους.
Ας μην ανησυχούν όμως. Θα επιστρέψουν τελικά. Το αναξιόπιστο ελληνικό κράτος θ’ αποφασίσει σύντομα την πανηγυρική τους επιστροφή. Εξάλλου, εκλογές έρχονται…
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …