Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πεζοδρομείται κι αυτό το καλοκαίρι το ιστορικό κέντρο της Παλιάς Πόλης

Πεζοδρομείται κι αυτό το καλοκαίρι το ιστορικό κέντρο της Παλιάς Πόλης

0
palia poli trapez1

Επανέρχονται οι  περσινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Θα τοποθετηθεί σήμανση – Ελέγχους θα κάνει η Τροχαία

 

Στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευση θα  «κουμπώσει» η κανονιστική για την Παλιά Πόλη – Δεν είναι έτοιμες οι κάρτες για τους μόνιμους  κατοίκους

 

Τίθεται σε ισχύ από το προσεχές διάστημα εντός του μήνα και μέχρι και τον Σεπτέμβριο η Κανονιστική για την Παλιά Πόλη. Μια απόφαση που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης και περιλαμβάνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με έμφαση την απαγόρευση της εισόδου – εξόδου άλλων οχημάτων πλην των μόνιμων κατοίκων της και για κάποιες ορισμένες ώρες για τον εφοδιασμό των καταστημάτων.

Επανέρχονται οι  περσινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πεζοδρόμησης της κεντρικής οδικής αρτηρίας της Παλιάς Πόλης

Όπως διευκρίνισε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Γιάννης Ζερενίδης οι ρυθμίσεις που θα ισχύουν θα είναι ίδιες με τις περσινές δηλαδή απαγόρευση οχημάτων και πεζοδρόμηση της κεντρικής αρτηρίας που ξεκινά λίγο μετά την πλατεία Αντίκα και καταλήγει στην πλατεία Μητροπόλεως. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος θα τοποθετηθεί η σχετική απαγορευτική σήμανση στην είσοδο της Παλιά Πόλης. Οι φορτοεκφορτώσεις των καταστημάτων θα γίνονται από τις 7 το πρωί έως τις 10.30.

Θα τοποθετηθεί σήμανση – Ελέγχους θα κάνει η Τροχαία

Όπως ανέφερε ο κ. Ζερενίδης ο δήμος θα τοποθετήσει την σήμανση και η Τροχαία είναι υπεύθυνη για τους ελέγχους. Ωστόσο επαφίεται στους πολίτες να συμμορφωθούν με τους κανόνες και να μην παραβιάζουν την κυκλοφοριακή ρύθμιση. Μόνο οι  κάτοικοι της  παλιάς πόλης μπορούν να κυκλοφορούν τα οχήματά τους και παράλληλα θα διασφαλιστεί από μέρους των καταστημάτων μια ελεύθερη λωρίδα κυκλοφορίας 3,5 μέτρων για τα αυτοκίνητα εκτάκτου ανάγκης πυροσβεστικά, ή ασθενοφόρα.

Στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα  «κουμπώσει» η κανονιστική για την Παλιά Πόλη – Δεν είναι έτοιμες οι κάρτες για τους μόνιμους  κατοίκους

Να σημειώσουμε ότι η κανονιστική σε πλήρη εφαρμογή προβλέπει εκτός των άλλων τον εφοδιασμό των μόνιμων κατοίκων με ειδικές κάρτες ώστε να είναι εφικτός ο έλεγχος για τυχόν παραβάσεις. Αυτό όμως δεν έχει γίνει ακόμη: «Αυτό επεξεργάζονται οι υπηρεσίες μας. Γίνεται καταγραφή των μόνιμων κατοίκων για να εκδοθούν οι κάρτες. Η κανονιστική θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή όταν θα προμηθευτούμε και το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Θα συνδυαστεί με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει την υποδομή για να γίνεται έλεγχος και σε συνδυασμό με τις κάρτες θα έχουμε πλήρη εικόνα για την κυκλοφορία στην Παλιά Πόλης.

Θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Να σημειώσουμε ότι ο διαγωνισμός για το σύστημα ελεγχόμενη στάθμευση ακυρώθηκε προτού ολοκληρωθεί γιατί δεν είχαν συμπεριληφθεί στα τεύχη δημοπράτησης ο πίνακας αξιολόγησης εκ παραδρομής. Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού θα γίνει άμεσα όπως βεβαίωσε ο κ. Ζερενίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxantopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…