Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πλήθος κόσμου από τη μειονότητα στην κηδεία του Αχμέτ Μετέ

Πλήθος κόσμου από τη μειονότητα στην κηδεία του Αχμέτ Μετέ

0

Συλλυπητήριες δηλώσεις από Ερντογάν και Τούρκους αξιωματούχους με αναφορές στην «τουρκική μειονότητα»

 

Πλήθος κόσμου από τη μειονότητα είπε το «τελευταίο αντίο», το απόγευμα της Παρασκευής στον ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο οποίος πέθανε το πρωί της Πέμπτης, σε ηλικία 57 ετών νικημένος από τον καρκίνο.

Κόσμος εξαρχής συγκεντρώθηκε στην οικία του στην περιοχή της οδού Μεσολογγίου και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην έδρα της λεγόμενης «ψευδομουφτείας», όπου παράγοντες της μειονότητας και πολίτες αποχαιρέτισαν από μικροφώνου τον Μετέ και στη συνέχεια έγινε η προσευχή για την άφεση αμαρτιών. Με πομπή οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο κεντρικό μουσουλμανικό νεκροταφείο της πόλης.

Το παρών στην κηδεία έδωσαν οι παράγοντες της μειονότητας, καθώς και Τούρκοι αξιωματούχοι. Συλλυπητήρια μέσω αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα απηύθυναν για το θάνατο του Μετέ τούρκοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συμπεριλαμβάνοντας, όπως αναμενόταν, αναφορές στη φερόμενη «τουρκική μειονότητα».

Εν τω μεταξύ, μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε απρόοπτη ενέργεια. Η αστυνομική παρουσία ήταν εξαιρετικά αισθητή με Τροχαία, Ασφάλεια και ΜΑΤ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου ήρθε στην Ξάνθη για να συντονίσει τις επιχειρήσεις.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…