Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πλιγούρι με αμύγδαλα και βερίκοκα

Πλιγούρι με αμύγδαλα και βερίκοκα

0

-¼ φλ. ελαιόλαδο

-2/3 φλ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

-2 φλ. βερίκοκα ώριμα σε 4-6 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος τους

-1 φλ. πλιγούρι

-1 ½ φλ. ζεστό νερό

-1 κουταλάκι αλάτι

-1 πρέζα μαύρο πιπέρι

-½ φλ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

-2/3 φλ. σταφίδες

1/3 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βερίκοκα. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το νερό, αφήνουμε να κοχλάσει για 1-2 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το πλιγούρι να τραβήξει όλο το νερό. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τη σταφίδα, το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…