Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο σε επιχειρήσεις του Έβρου

Δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο σε επιχειρήσεις του Έβρου

0

Δέκα εργαζόμενους στους «Μύλους Θράκης» υποβλήθηκαν σε προληπτικό έλεγχο στο πλαίσιο της δράσης του Συλλόγου Καρκινοπαθών και του Επιμελητηρίου Έβρου

Στους «Μύλους Θράκης» υλοποιήθηκε η πρώτη δράση ευαισθητοποίησης των εργαζόμενων γυναικών σχετικά με τη σπουδαιότητα του προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου. Πρόκειται για μια κοινή δράση του Επιμελητηρίου Έβρου και του ΣυνεχίΖΩ Σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων Ν.Εβρου, που προέκυψε μέσα από το πρόσφατο Μνημόνιο Συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο φορείς.

Στο πλαίσιο της δράσης, δέκα εργαζόμενες των «Μύλων Θράκης» υποβλήθηκαν σε ολοκληρωμένο γυναικολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε από τους ανθρώπους και την Κινητή Μονάδα του Συλλόγου «ΣυνεχίΖΩ» και υπό την εποπτεία της γυναικολόγου κας Κουτλάκη.

Ο «ΣυνεχίΖΩ» εδώ και χρόνια επιδίδεται σε έναν αγώνα ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού σχετικά με τη σπουδαιότητα των προληπτικών εξετάσεων, με έμφαση στο θέμα του καρκίνου, αλλά όχι μόνο.

«Το Επιμελητήριο Έβρου, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία δράση του ‘ΣυνεχίΖΩ’, αλλά και την εν γένει σημασία της πρόληψης, συμπράττει με τον Σύλλογο και προσφέρει στα μέλη του τη δυνατότητα υποβολής σε προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους.

Η δράση θα υλοποιηθεί και σε άλλες επιχειρήσεις του Έβρου κατόπιν σχετικών συνεννοήσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ Σώμα Στρατού τίμησε τον προστάτη Άγιο Γεώργιο στο Στρατόπεδο «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ»

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 στο Πετροχώρι, ενώ ολοκληρώθηκε με έ…