Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Διπλή εκπροσώπηση στην ΠΟΕΣΕ από την Θράκη

Διπλή εκπροσώπηση στην ΠΟΕΣΕ από την Θράκη

0

Την θέση του οικονομικού επόπτη ανέλαβε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ροδόπης Α. Βαφειάδης – Μέλος του ΔΣ η πρόεδρος  της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μ. Τσιακίρογλου

 

Προβλήματα της εστίασης με τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων – Έλλειψη προσωπικού –  Η ΟΕΒΕ Ξάνθης επεξεργάζεται και θα καταθέσει  προτάσεις για τις γιορτές Παλιάς Πόλης

 

 

 

Επανεκλέχθηκε για δεύτερη θητεία ως μέλος του ΔΣ της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαίρη Τσιακίρογλου. Οι εκλογές διενεργήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και το νέο 15μελές  Δ.Σ. της  ΠΟΕΣΕ συγκροτήθηκε σε σώμα προχθές Τρίτη. Πρόεδρος επανεκλέχθηκε ο κ. Γιώργος Καββαθάς που είναι πρόεδρος και της ΓΕΣΒΕΕ. Επίσης επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία στο 15μελές  Δ.Σ. της  ΠΟΕΣΕ ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και Πρόεδρος του Σωματείου Ζυθεστιατόρων Κομοτηνής και Περιφερείας κ. Ανέστης Βαφειάδης.

 

Μάλιστα κατά τις αρχαιρεσίες για την κατανομή αξιωμάτων ο κ. Βαφειάδης κατέλαβε την θέση του οικονομικού επόπτη όπου για πρώτη φορά Ροδοπίτης μέλος αναλαμβάνει ανάλογη θέση στο πανελλήνιο Όργανο.

 

 

 

 

Προβλήματα της εστίασης με τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων – Έλλειψη προσωπικού

Η κα Τσακίρογλου στη λιτή δήλωσή της ανέφερε: « Ευχαριστώ τους συναδέλφους που με τιμήσανε με την ψήφο τους και επανεξελέγειν στο ΔΣ της ΠΟΕΣΕ. Αποτελεί τιμή για μένα η επανεκλογή  μου στο ΔΣ και καθήκον μου η άρτια και δυναμική εκπροσώπηση των επαγγελματιών της Ξάνθης μας!».

Αναφερόμενη στα προβλήματα του  κλάδου και στις προτεραιότητες που θα θέσει το νέο ΔΣ της ΠΟΕΣΕ η κα Τσιακίρογλου αναφέρθηκε σε γενικά θέματα όπως το πρόβλημα με τις  εταιρείες για  τα πνευματικά δικαιώματα που όπως είπε δεν έχει λυθεί και ταλανίζει χρόνια τους επαγγελματίες. Να διευκρινίσουμε  ότι  οι πρόσφατες ανακοινώσεις για συμφωνία της επιτροπής της ΚΕΕΕΕ με τις εταιρείες αφορούσε τα συγγενικά δικαιώματα.

Ένα επίσης μεγάλο πρόβλημα του κλάδου είναι η  έλλειψη προσωπικού. Ειδικά στην Ξάνθη όπως είπε η κα Τσιακίρογλου το πρόβλημα είναι πολύ έντονο καθώς πολλοί εργαζόμενοι που απασχολούνταν στην εστίαση τα δύο χρόνια της πανδημίας έχουν φύγει για δουλειές στο εξωτερικό ή σε άλλους τουριστικούς προορισμούς εντός της χώρας. Στο ερώτημα αν αυτό  είναι αποτέλεσμα χαμηλών μισθών στην εστίαση η κα Τσιακίρογλου δήλωσε πως η εστίαση δεν πληρώνει το προσωπικό της με τον βασικό μισθό όπως συμβαίνει συνήθως στα εμπορικά καταστήματα αλλά πολύ περισσότερο. Ειδικά στους τουριστικούς προορισμούς υπάρχουν μισθοί πάνω από 1.000 ευρώ. Αναφορικά με την εικόνα της εστίασης στην Ξάνθη η κα Τσιακίρογλου είπε: «Έχει  βελτιωθεί η κατάσταση. Υπάρχει  κίνηση ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές του  νομού μας. Η πόλη της Ξάνθης συνήθως έχει κίνηση στις Γιορτές Π. Πόλης το καλοκαίρι.

Η ΟΕΒΕ Ξάνθης επεξεργάζεται και θα καταθέσει  προτάσεις για τις γιορτές Παλιάς Πόλης

Μάλιστα η κα Τσιακίρογλου ανέφερε πως η ΟΕΒΕ Ξάνθης με τα σωματεία της εκπονεί μελέτη – σχέδιο με στόχο την κατάθεση τελικών προτάσεων που θα συμβάλλουν στην καλύτερη διοργάνωση των Γιορτών, αλλά και στην αύξηση του οφέλους που προκύπτει για την τοπική οικονομία.

«Κατά διαστήματα ως Φορέας έχουμε κάνει διάφορες προτάσεις για την εξωστρέφεια και την ενίσχυση της ΠΕ Ξάνθης. Κάποιες εξ αυτών εισακούστηκαν κάποιες όχι. Μπροστά μας ως νομός έχουμε τις γιορτές της παλιάς πόλης οι οποίες θα γίνουν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Η Ομοσπονδία θα καταθέσει τις προτάσεις της προς το Δήμο Ξάνθης για τις Γιορτές της Παλιάς Πόλης. Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι ως θεσμός  χρειάζεται αναδιοργάνωση και ανανέωση».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…