Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Champions League: Το ταξίδι ξεκίνησε

Champions League: Το ταξίδι ξεκίνησε

0

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη διοργάνωση

Ξεκίνησε εχθές με οκτώ αναμετρήσεις και συνεχίζεται σήμερα με άλλες επτά ο πρώτος προκριματικός γύρος της 68ης σεζόν της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA και 31ης επί εποχής Champions League.

Τριάντα ομάδες από ισάριθμες διαφορετικές χώρες θα αγωνιστούν στον πρώτο γύρο της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης με όνειρο την είσοδο τους στου χρυσοφόρους ομίλους. Συνολικά 40 ομάδες θα διεκδικήσουν τα έξι εισιτήρια που απομένουν για τους ομίλους.

Θυμίζουμε πως κανονικά από τον πρώτο γύρο θα ξεκινούσε το ταξίδι του και ο Ολυμπιακός, όμως οι πρωταθλητές Ελλάδας γλίτωσαν γύρο, χάρη στον αποκλεισμό τω ρωσικών ομάδων από τα τουρνουά της UEFA σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό της Βιγιαρεάλ από τη Λίβερπουλ στα ημιτελικά. Οι Πειραιώτες θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στον δεύτερο προκριματικό γύρο, όπου θα τεθούν αντιμέτωποι με την Μακάμπι Χάιφα.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο συμμετέχουν οι 29 πρωταθλήτριες ομάδες από τις θέσεις 22 έως 51 στο Ranking της UEFA, με εξαίρεση το Λιχτενστάιν που δεν έχει πρωτάθλημα. Στην 30η θέση της πρώτης φάσης βρίσκεται η πρωταθλήτρια Ισλανδίας, Βίκινγκουρ Ρέικιαβικ, η οποία κέρδισε τη θέση της μέσω του προκαταρκτικού γύρου. Οι 15 ομάδες που θα αποκλειστούν θα συνεχίσουν στο μονοπάτι των πρωταθλητών στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, με εξαίρεση τις ομάδες που θα αποκλειστούν από τα ζευγάρια Μάριμπορ – Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ και Ελσίνκι – RFS Ρίγα, οι οποίες θα πάνε στον τρίτο γύρο της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Η UEFA στο πλαίσιο των κυρώσεων των Ρώσων για την εισβολή στην Ουκρανία προχώρησε στον αποκλεισμό όλων των ομάδων τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την αφαίρεση τους από το Ranking. Ο αποκλεισμός των Ρώσων δημιούργησε ένα «ντόμινο», που ευνόησε ουκ ολίγες ομάδες. Επί παραδείγματι ο Ολυμπιακός γλίτωσε έναν γύρο, η Τράμπζονσπορ των Μπακασέτα – Σιώπη θα μπει στα Play Off και η Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη προκρίθηκε απευθείας στους ομίλους.

-Οι πρωταθλητές των ομοσπονδιών 11 (Σκωτία) και 12 (Ουκρανία) εισέρχονται στη φάση των ομίλων αντί για τον γύρο των Play Off (Champions Path).

-Οι πρωταθλητές των ομοσπονδιών 13 (Τουρκία) και 14 (Δανία) εισέρχονται στον γύρο των Play Off αντί στον τρίτο προκριματικό γύρο (Champions Path).

-Οι πρωταθλητές των ομοσπονδιών 15 (Κύπρος) και 16 (Σερβία) εισέρχονται στον τρίτο προκριματικό γύρο αντί για τον δεύτερο προκριματικό γύρο (Champions Path).

-Οι πρωταθλητές των ομοσπονδιών 18 (Κροατία), 19 (Ελβετία), 20 (Ελλάδα) και 21 (Ισραήλ) εισέρχονται στον δεύτερο προκριματικό γύρο αντί για τον πρώτο προκριματικό γύρο (Champions Path).

-Οι επιλαχόντες των ομοσπονδιών 10 (Αυστρία) και 11 (Σκωτία) εισέρχονται στον τρίτο προκριματικό γύρο αντί για τον δεύτερο προκριματικό γύρο (League Path).

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του Ά προκριματικού γύρου του Champions League

Τετάρτη 6 Ιουλίου

-Τομπόλ (Καζακστάν) – Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) 17:00

-Ελσίνκι (Φινλανδία) – RFS Ρίγα (Λετονία) 19:00

-Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) – Κλακσβίκαρ (Νησιά Φαρόε) 19:00

-Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) – Τίρανα (Αλβανία) 20:30

-Ζρίνσκι (Βοσνία) – Σερίφ (Μολδαβία) 21:00

-Μάριμπορ (Σλοβενία) – Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (Λευκορωσία) 21:15

-Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) – Ντιναμό Μπατούμι (Γεωργία) 21:30

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στους ομίλους του Champions League

-Αγγλία: Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ

-Ισπανία: Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σεβίλλη

-Ιταλία: Ίντερ, Γιουβέντους, Μίλαν, Νάπολι

-Γερμανία: Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Άιντραχτ, Λειψία, Λεβερκούζεν

-Γαλλία: Μαρσέιγ, Παρί Σεν Ζερμέν

-Πορτογαλία: Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας

-Ολλανδία: Άγιαξ

-Βέλγιο: Κλαμπ Μπριζ

-Αυστρία: Ζάσλτσμπουργκ

-Σκωτία: Σέλτικ

-Ουκρανία: Σαχτάρ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…