Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παραμένει πτωτική η τάση του ιικού φορτίου στα λύματα της Ξάνθης

Παραμένει πτωτική η τάση του ιικού φορτίου στα λύματα της Ξάνθης

0

Παρατηρήθηκε οριακή μείωση 12% την προηγούμενη εβδομάδα. Αυξήσεις του ιικού φορτίου στις ελεγχόμενες τουριστικές περιοχές

 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Την εβδομάδα 30 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2022, παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 23 έως 29 Μαΐου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε έξι από τις δώδεκα (6/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, αυξητικές τάσεις σε τέσσερις από τις δώδεκα (4/12) περιοχές και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο από τις δώδεκα (2/12) περιοχές και του ΕΔΕΛ. Οι πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη και στο Βόλο, ήταν οριακές και κυμάνθηκαν από -12% στην Ξάνθη έως -29% στο Βόλο. Καθαρά αυξητική ήταν η τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Ηράκλειο (+225%) και στα Χανιά (+66%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στον Άγιο Νικόλαο (+29%) και στην Κέρκυρα (+13%). Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε σταθερό στα Ιωάννινα (+5%) και στην Αττική (0%).

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται ο δωρεάν εμβολιασμός παιδιών από το παράρτημα Ρομά του δήμου Ξάνθης

Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 488 εμβολιασμοί…