Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Τρεις εκδηλώσεις στο Λυκοδρόμιο

Τρεις εκδηλώσεις στο Λυκοδρόμιο

0

Θρησκευτικές και Μνήμης

Ξεκινούν την Πέμπτη 19 Μαΐου, συνεχίζουν την 21η και ολοκληρώνονται στις 22 με εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής

Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου και ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λυκοδρομίου, διοργανώνουν τρεις εκδηλώσεις και καλούν τους ευσεβείς χριστιανούς να συμμετάσχουν σ’ αυτές. Χρονολογικά οι εκδηλώσεις αυτές είναι οι παρακάτω:

Εκδηλώσεις

-Την Πέμπτη 19η Μαΐου και ώρα 19:00, στα προπύλαια του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης Λυκοδρομίου, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Γιάτρισσας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, από το Λουτράκι της Κορίνθου.

Στη συνέχεια θα τελεσθεί Δοξολογία και Ιερά Παράκλησις της Παναγίας.

Το πρωί της Παρασκευής 20 Μαΐου και ώρα 7.30π.μ. θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία καθώς και το ιερό μνημόσυνο των αειμνήστων ιερέων, επιτρόπων και κτητόρων της ενορίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής, στις 19.00μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του επισκόπου Αμορίου κ.Νικηφόρου (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και του οικείου Ποιμενάρχου κ.Παντελεήμονος.

-Το Σάββατο 21η Μαΐου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Αγίων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης του Λυκοδρομίου Ξάνθης.

Το Σάββατο 21η Μαΐου και ώρα 7.00π.μ. έως και 10.30 θα τελεσθεί Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Επισκόπου Αμορίου κ.Νικηφόρου.

Μετά το πέρας της ακολουθίας θα διανεμηθεί το παραδοσιακό κεσκέκι.

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής

Την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 11.30π.μ. μετά τη Θεία Λειτουργία, στην αυλή του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Λυκοδρομίου, θα λάβει χώρα εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής από το Σύλλογο Μικρασιατών Νικομηδείας οι Κιζδερβενιώτες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…