Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. ‘’σκόραρε’’ με μεγάλη επιτυχία

Το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. ‘’σκόραρε’’ με μεγάλη επιτυχία

0

Στο Επετειακό 30ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Με ένα πλούσιο επιστημονικό, ακαδημαϊκό και κοινωνικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το Επετειακό 30ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Τ.Ε.Φ.Α.Α του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και χωρίς αμφιβολία πέρασε στην ιστορία, ως ένα από τα πιο λαμπρά και επιτυχημένα συνέδρια που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Η συμμετοχή 1.523 συνέδρων από 17 χώρες, η πολυάριθμη προσέλευση φοιτητών και φοιτητριών, το πλήθος των επιστημονικών εισηγήσεων σε κατάμεστα αμφιθέατρα και αίθουσες, ο διάχυτος ενθουσιασμός και η άψογη διοργάνωση αποτέλεσαν τα κύρια συστατικά του θετικού απολογισμού του Συνεδρίου.

Μεγάλη τιμή για το Τμήμα αποτέλεσε η παρουσία καταξιωμένων επιστημόνων από Ελλάδα και εξωτερικό που πλαισίωσαν με τις ομιλίες τους τις στρογγυλές τράπεζες και τα σεμινάρια αλλά και νέων ερευνητών που παρουσίασαν τις επιστημονικές τους εργασίες, οι οποίες κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης με επίκαιρη θεματολογία. Η προσυνεδριακή στρογγυλή τράπεζα με τίτλο ‘’Οπαδική  Βία στο σύγχρονο Ποδόσφαιρο: Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις’’, έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου με ελεύθερη προσέλευση για κάθε ενδιαφερόμενο. Οι ομιλητές ανέλυσαν το φαινόμενο της οπαδικής βίας που χαρακτηρίζει τον σύγχρονο αθλητισμό, τέθηκαν προβληματισμοί για τα κοινωνικά αίτια της βίας και παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές που απαιτούνται για την πρόληψη και την κοινωνική παρέμβαση με στόχο την επίλυση του προβλήματος.

Ξεχωριστό γεγονός αποτέλεσε η στρογγυλή τράπεζα με θέμα: ‘’Η διαδρομή ενός ολυμπιονίκη από την επιλογή έως την κορυφή. Είναι αρκετό μόνο το ταλέντο;’’, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία καταξιωμένων αθλητών και Ολυμπιονικών όπως είναι η Βούλα Πατουλίδου, ο Κώστας Μπανιώτης και ο Γιώργος Πομάνσκι. Στο τέλος της συνεδρίας έγινε η βράβευση του Κομοτηναίου Πρωταθλητή στο άλμα εις ύψος, Κώστα Μπανιώτη με το Βραβείο «Νίκος Σαμαράς», που απονέμεται κάθε χρόνο σε μια κορυφαία προσωπικότητα του αθλητισμού.

Την Τελετή Έναρξης του 30ου Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Γεώργιος Μαυρωτάς, η Πρόξενος της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Sibylla Bendig, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Ιωάννης Γκαράνης, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, των τοπικών αρχών, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφάλειας και πλήθος κόσμου.

Κατά την Τελετή Έναρξης έγινε μια νοσταλγική αναφορά με φωτογραφικό υλικό από το πρώτο συνέδριο, προβλήθηκαν οι πιο αντιπροσωπευτικές στιγμές του κάθε συνεδρίου και βραβεύτηκαν οι Ομότιμοι Καθηγητές του Τ.Ε.Φ.Α.Α. κ.κ. Γεώργιος Γκοδόλιας, Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, Κυριάκος Ταξιλδάρης και Σάββας Τοκμακίδης για την πολυετή προσφορά και συμμετοχή τους στην υλοποίηση του Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το 1993 μέχρι σήμερα.

Ακολούθησε η Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Όττο Ρεχάγκελ, στην οποία έχουμε αναφερθεί εκτενώς τις προηγούμενες ημέρες, και η τιμητική τελετή για τους παίκτες που κατέκτησαν το Euro το 2004.

Το γεμάτο αίγλη και λαμπρότητα Επετειακό 30ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ολοκληρώθηκε με την Τελετή Λήξης, η οποία συνδέθηκε με την ορκωμοσία των αποφοίτων των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ και τη διεξαγωγή του 5ου αγώνα δρόμου Komo Run σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής και τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος».

Το Συνέδριο έκλεισε την αυλαία του γεμάτο όμορφες στιγμές και πολλά χαμόγελα καθώς o Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, Καθηγητής κ. Αντώνης Καμπάς ανήγγειλε την υλοποίηση του 31ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, το οποίο θα διεξαχθεί τον Μάϊο του 2023, στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Αγωνίζεται σήμερα με τον ΓΑΣ στην Κομοτηνή

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής Συνεχίζεται με την 24η αγωνιστική το πρ…