Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε τελική φάση η προετοιμασία για τις σχολικές εξετάσεις  

Σε τελική φάση η προετοιμασία για τις σχολικές εξετάσεις  

0

Πλήρης κάλυψη της ύλης των πανελλαδικών – Πρόβλημα στην κάλυψη της ύλης από την Τράπεζα θεμάτων για τις ενδοσχολικές

 

Το χρονοδιάγραμμα εξετάσεων  – Από …εξετάσεις περνούν και οι εκπαιδευτικοί – Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των συμβούλων –  Χωρίς self test αλλά με μάσκες η επιστροφή στα σχολεία

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τις πανελλαδικές αλλά και τις ενδοσχολικές εξετάσεις στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης. Η επιστροφή από τις 15νθήμερες διακοπές του Πάσχα ενεργοποίησε το εκπαιδευτικό σύστημα ώστε να καλυφθεί η ύλη και να δοθεί ιδιαίτερα ο απαραίτητος χρόνος για διάβασμα και επαναλήψεις στους υποψήφιους των πανελλαδικών. Να σημειώσουμε ότι όπως συνηθίζεται πολλοί υποψήφιοι «κρατούν» απουσίες για το  τέλος έτσι μετά το Πάσχα συνήθως δεν πηγαίνουν στο σχολείο προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο για επαναλήψεις.

Πλήρης κάλυψη της ύλης των πανελλαδικών – Πρόβλημα στην κάλυψη της ύλης από την Τράπεζα θεμάτων για τις ενδοσχολικές

Όπως αναφέρει στο «Ε» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης η ύλη των πανελλαδικών έχει καλυφθεί πλήρως σ΄ όλες τις σχολικές μονάδες της Ξάνθης. Ωστόσο το πρόβλημα με την ύλη εντοπίζεται στην Τράπεζα θεμάτων η οποία χρησιμοποιείται από τους εκπαιδευτικούς για άντληση θεμάτων στις ενδοσχολικές εξετάσεις των γυμνασίων και λυκείων: «Εκτιμώ ότι στην Τράπεζα θεμάτων έχουμε πρόβλημα γιατί δεν υπήρξε συντεταγμένα η παρακολούθηση της ύλης σε κάποιες μικρές σχολικές μονάδες. Να πούμε ότι από την Τράπεζα θεμάτων αντλεί ο εκπαιδευτικός έτοιμα θέματα και εκεί θα φανεί τι δουλειά έχει γίνει και κατά πόσο καλύφθηκε η ύλη. Για να αποφύγουμε αδικίες θα κάνουμε μια προσομοίωση την Δευτέρα για να δούμε αν υπάρχουν θέματα που δεν έχουν διδαχθεί ώστε να αποφύγουμε αδικίες. Αυτό βέβαια αφορά μόνο τις ενδοσχολικές εξετάσεις και όχι τις πανελλαδικές».

Το χρονοδιάγραμμα εξετάσεων   

Να σημειώσουμε ότι για την Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις ολοκληρώνονται έως τέλος Μαΐου καθώς στις 2 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλήνιες. Για την Α και Β΄ Λυκείου οι εξετάσεις ξεκινούν στις 23/5 και ολοκληρώνονται στις 15/6 ενώ για τα Γυμνάσια ξεκινούν στη 1/6 και ολοκληρώνονται στις 15/6. 

Από …εξετάσεις περνούν και οι εκπαιδευτικοί

Από …εξετάσεις όμως θα περάσουν και οι εκπαιδευτικοί καθώς έχει ανοίξει η πλατφόρμα και υποβάλλονται οι αιτήσεις για την ανάδειξη των συμβούλων που θα στελεχώσουν τις Διευθύνσεις ενώ έχουν γίνει ήδη και οι πρώτες συνεντεύξεις για την αξιολόγηση και την ανάδειξη των Διευθυντών Εκπαίδευσης. Ο κ. Ιωαννίδης ήταν ο πρώτος πανελλαδικά που κλήθηκε και έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία της συνέντευξης.

Χωρίς self test αλλά με μάσκες

Χωρίς την υποχρέωση των self test προσήλθαν οι μαθητές στα θρανία ωστόσο παραμένουν με μάσκες στις αίθουσες και στην αυλή όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Σ’ ότι αφορά τα κρούσματα αυτό που ισχύει είναι να κάνουν self test οι μαθητές ή οι εκπαιδευτικοί που θα παρουσιάσουν κάποια συμπτώματα. Όπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης δεν υπάρχουν προβλήματα από την πανδημία στα σχολεία της Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Κομοτηνή στο πιάτο» θα βρεθεί στην Οικοτεχνία Meligeysis στα Κομνηνά της Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 – Θα μιλήσει για το βιβλίο ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναο…