Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Νέες ‘επιθέσεις’ σε ΙΧ ξανθιωτών: Βρέθηκαν δύο κλεμμένα αυτοκίνητα το σαββατοκύριακο

Νέες ‘επιθέσεις’ σε ΙΧ ξανθιωτών: Βρέθηκαν δύο κλεμμένα αυτοκίνητα το σαββατοκύριακο

0

Το ένα εκλάπη από την περιοχή της Ξανθίππης και βρέθηκε καμένο λίγες ώρες μετά στην περιοχή πέριξ του Δροσερού. Και το δεύτερο εντοπίστηκε στο συνοικισμό

Διευρυμένη σύσκεψη για την κοινωνική παρέμβαση στο ζήτημα της παραβατικότητας, θα συγκαλέσει ο αστυνομικός διευθυντής

«Λεία» για ακόμη μία φορά έγιναν αυτοκίνητα ξανθιωτών, με δύο νέες κλοπές αυτοκινήτων που σημειώθηκαν το σαββατοκύριακο στην Ξάνθη. Μετά τις τελευταίες μαζικές «επιθέσεις» το προηγούμενο διάστημα με φθορές και διαρρήξεις αυτοκινήτων, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από την πλευρά της αστυνομίας, που οδήγησε και σε συλλήψεις, ωστόσο, όπως φαίνεται, το ζήτημα παραμένει κρίσιμο στην Ξάνθη και προβληματίζει ως προς τις συνέπειες, αλλά και την εξέλιξη αυτής της παραβατικότητας.

Δύο κλοπές αυτοκίνητων σημειώθηκαν το σαββατοκύριακο στην Ξάνθη. Μάλιστα το ένα εκλάπη ξημερώματα Κυριακής και βρέθηκε λίγες ώρες μετά καμένο πέριξ του Δροσερού. Το άλλο ΙΧ είχε κλαπεί και εντοπίστηκε εντός του συνοικισμού, χωρίς να έχει καταστραφεί.

Αν και είχαμε σχεδόν ένα χρόνο να σημειωθεί κλοπή αυτοκινήτου στην Ξάνθη, το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν σημειωθεί μαζικές διαρρήξεις, ενεργοποίησε τις αστυνομικές αρχές, προκειμένου να μη σημειωθεί νέο «σερί» επιδρομών. Πάντως, ο αστυνομικός διευθυντής κ. Πασχάλης Γιώρης, θα συγκαλέσει διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή των εισαγγελικών αρχών, του δήμου, των κοινωνικών υπηρεσιών και όλων των αρμοδίων για το ζήτημα της μικρο-παραβατικότητας της Ξάνθης, προκειμένου πρωτίστως να αναδειχθεί η κοινωνική διάσταση του θέματος και να καταστεί σαφές ότι η καταστολή από μόνη της δεν μπορεί να αποτρέψει από αυτές τις ενέργειες. Ενόψει δε του καλοκαιριού, κρίνεται ότι οι φορείς συνολικά πρέπει να λάβουν άμεσα αποφάσεις, αλλά και να αναλάβουν την ευθύνη, ώστε να σταματήσει να καλλιεργείται και να εδραιώνεται ανασφάλεια από την πλευρά των πολιτών, αλλά και να υπάρξει μία ουσιαστική παρέμβαση ώστε σταδιακά να αναληφθούν πρωτοβουλίες ενσωμάτωσης των πληθυσμών, που εμφανίζουν αυτές τις συμπεριφορές.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…