Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γαλάζιες σημαίες 2022: -1 στο νομό Ξάνθης

Γαλάζιες σημαίες 2022: -1 στο νομό Ξάνθης

0

Διατηρούν τη γαλάζια σημαία οι παραλίες Πόρτο Μόλο, Μάνδρας, Μυρωδάτου και Μαγγάνων. Δε θα έχει φέτος η παραλία Ερασμίου

Παραμένουν 25 οι παραλίες με γαλάζιες σημαίες στην ΑΜΘ. Αύξησαν τις παραλίες που πληρούν τις προδιαγραφές οι ΠΕ Καβάλας και Θάσου

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών. Με 581 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 53 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά οι βραβεύσεις ξεπερνούν τις 600, και ότι στο σύνολο των 48 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατέχει το 14% των βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 87 σημαίες.

Μέσα στο 2021 είχαν αφαιρεθεί 15 σημαίες από παραλίες της χώρας όχι γιατί τα νερά τους δεν ήταν καλά. Το αντίθετο, αλλά οι διεθνείς αξιολογητές που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις διαπίστωσαν ελλείψεις σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Στην ΑΜΘ συνολικά 25 γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν στις  παραλίες. Πρωταγωνίστρια η Π.Ε. Καβάλας με 11 γαλάζιες σημαίες και ακολουθεί η Θάσος με πέντε, η Ξάνθη και η Ροδόπη με τέσσερις η κάθε ΠΕ και ο Έβρος με μία .

Δυστυχώς, οι γαλάζιες σημαίες στο νομό Ξάνθης είναι μειωμένες κατά μία, αφού πλέον, μετά από αρκετά χρόνια η παραλία Ερασμίου δεν έχει γαλάζια σημαία.

Σε επίπεδο Περιφέρειας, οι γαλάζιες σημαίες παραμένουν ισάριθμες με πέρυσι, ωστόσο υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις. Συγκεκριμένα, στην ΠΕ Καβάλα προστέθηκε μία (Τόσκα/Tosca Beach), στη Θάσο προστέθηκε άλλη μία (Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping), ενώ στερείται μία ο Έβρος (Κυανή Ακτή).

Οι γαλάζιες σημαίες στην ΑΜΘ για το 2022

Π.Ε. ΕΒΡΟY [1]

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Δημοτική Πλαζ Αλεξανδρούπολης

Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ [4]

Δήμος Κομοτηνής: Αρωγή, Μέση, Φανάρι/Camping, Φανάρι/Ιουλία

Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ [4]

Δήμος Τοπείρου: Μάγγανα

Δήμος Αβδήρων: Άβδηρα/Πόρτο Μόλο, Μάνδρα, Μυρωδάτο

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ [11]

Δήμος Νέστου: Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Ammos beach, Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Paralia Beach

Δήμος Καβάλας: Μπάτης, Περιγιάλι, Τόσκα/Tosca Beach

Δήμος Παγγαίου: Αμμόλοφοι, Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμος, Οφρύνιο/Τούζλα, Σαρακήνα, Ορφάνι

Π.Ε. ΘΑΣΟΥ [5]

Δήμος Θάσου: Θάσος Πόλη/Λιμανάκι, Μακρύαμμος, Πευκάρι 2/Alexandra Beach, Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach, Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…