Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Διακρίσεις εντός και εκτός για τους αθλητές της Ομάδας Αγωνιστικής Αναρρίχησης του ΕΟΣ Ξάνθης

Διακρίσεις εντός και εκτός για τους αθλητές της Ομάδας Αγωνιστικής Αναρρίχησης του ΕΟΣ Ξάνθης

0

Επτά αθλητές και αθλήτριες της Ξάνθης απέσπασαν διακρίσεις στο 33ο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης στον Αλμυρό Μαγνησίας

Σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις ζητά ο σύλλογος με αφορμή το αυξανόμενο ενδιαφέρον των νέων για το άθλημα

 

Διακρίσεις κατέκτησαν μέλη της Ομάδας Αγωνιστικής Αναρρίχησης του Ελληνικού Ορειβατικού συλλόγου (ΕΟΣ) Ξάνθης. Αναλυτικά:

33o Πρωτάθλημα αγωνιστικής αναρρίχησης: Η ομάδα του ΕΟΣ Ξάνθης συμμετείχε και διακρίθηκε στους αγώνες που διεξήχθησαν στον Αλμυρό Μαγνησίας και στο Βόλο με επτά αθλητές /τριες . Δύο χρυσά μετάλλια, τρία αργυρά και δύο χάλκινα. Τρεις από τους αθλητές του Ορειβατικού Συλλόγου Ξάνθης κλήθηκαν να στελεχώσουν την εθνική ομάδα αγωνιστικής αναρρίχησης, ο Βαλσαμίδης Ματθαίος στην κατηγορία ανδρών, η Βαλσαμίδη Δανάη στην κατηγορία γυναικών και η Παλτατσίδου Ζωή στην κατηγορία νεανίδων.

Οι υπόλοιποι διακριθέντες αθλητές είναι ο Μπέρτος Βασίλειος (3η θέση στη δυσκολία), Βαλσαμίδης Ιάσωνας (3η θέση στο boulder), ενώ πολύ καλή παρουσία κατέγραψαν και οι δωδεκάχρονοι αθλητές της πόλης μας, Τσιγγενόπουλος Ιωάννης και Ακριτίδης Θεόδωρος.

Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων στο Αϊδίνιο της Τουρκία : Η αθλήτρια Βαλσαμίδη Δανάη κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία junior.

Ευρωπαϊκό κύπελλο boulering στο Klagenfurt της Αυστρίας: Ο πρωταθλητής Ελλάδας, Βαλσαμίδης Ματθαίος συμμετείχε στη διοργάνωση συγκεντρώνοντας πολύτιμους πόντους για την πρόκρισή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο τον προσεχή Αύγουστο.

Των αγώνων, προηγήθηκε προπονητικό καμπ της εθνικής ομάδας, στη Σόφια, όπου συμμετείχαν πέντε αθλητές/τριες του συλλόγου της Ξάνθης.

Όπως επεσήμανε ο ΕΟΣ Ξάνθης, «κοινή διαπίστωση από τη σύγκριση των εγκαταστάσεων, είναι η υστέρηση της Ελλάδας σε αθλητικές υποδομές και σύγχρονα μέσα, αναγκαία για την προετοιμασία των αθλητών/τριών μας και για αγώνες. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα γήπεδο που να πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές διεξαγωγής αγώνων σε ένα άθλημα που είναι πλέον ολυμπιακό. Το γεγονός ότι την τελευταία και πλέον δεκαετία, αθλητές/τριες του ΕΟΣ Ξάνθης διακρίνονται σε αθλητικές διοργανώσεις, στελεχώνουν την εθνική ομάδα της αγωνιστικής αναρρίχησης αλλά και το όλο αυξανόμενο ενδιαφέρον νέων παιδιών να ασχοληθούν με το άθλημα, κάνει επιτακτική την ανάγκη, η τοπική αυτοδιοίκηση να επενδύσει σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, κάτι που θα καταστήσει την Ξάνθη πρωτοπόρα και με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Super League 2: Δεν πήρε αδειοδότηση ούτε σε δεύτερο βαθμό η Ξάνθη

Απορρίφθηκε η έφεσή της όπως και του Ηρακλή Το Δευτερoβάθμιο πειθαρχικό όργανο εξέτασε του…