Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δ. Κουτσούμπας: Καμία εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Δ. Κουτσούμπας: Καμία εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους

0

Κεντρική ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ την Κυριακή στην Ξάνθη, στο πλαίσιο περιοδείας στην ΑΜΘ

Σκληρή κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την αλληνοαμερικανική συμφωνία και την πολιτική της ενέργειας

Κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το πρωί της Κυριακής στο πλαίσιο της περιοδείας του στην ΑΜΘ.

Στελέχη και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με πανό και συνθήματα κατά της συνεργασίας με το ΝΑΤΟ και υπέρ των δικαιωμάτων των νέων και των εργαζομένων, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, δίνοντας αγωνιστικό τόνο στην παρέμβαση με την παρουσία του ΓΓ.

Τον κ. Κουτσούμπα συνόδευαν ο Ζήσης Λυμπεριδης, μέλος της γραμματείας της ΚΕ, ο Γιάννης Δελής βουλευτής του κόμματος και ο Διονύσης Κλάδης, γραμματέας της ΕΠ ΑΜΘ.

Αρχικά, ο ΓΓ στην ομιλία του αναφέρθηκε στις βάσεις του ΝΑΤΟ σε Αλεξανδρούπολη και Κρήτη και καταδίκασε «την μετατροπή της περιοχής σε στρατιωτικό κόμβο στην υπηρεσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» Σε αυτό το μήκος κύματος άσκησε κριτική σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας: «γι’ αυτό το έγκλημα της ελληνοαμερικάνικης συμφωνίας σε βάρος του λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να ζητάει και ανταλλάγματα και να κατηγορεί τη ΝΔ ότι δεν τα διαπραγματεύτηκε καλά».

Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας αναρωτήθηκε «Τι έχει να κερδίσει ο ελληνικός λαός από την παραπέρα συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η οποία φυσικά ξεκινάει από την αποστολή πολεμικού υλικού, συνεχίζεται με χίλιους δύο τρόπους και φτάνει μέχρι και την αποστολή Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο προς την Ουκρανία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ακρίβειας, υπογραμμίζοντας ότι η σύνδεση των οξυμένων προβλημάτων που έχει προκαλέσει δεν συνδέεται μόνο με τον πόλεμο, όπως το παρουσιάζουν. Χαρακτηριστικά καταδίκασε «την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας, της πράσινης μετάβασης που απαξίωσε τον λιγνίτη, αυτή τη φτηνή πηγή ενέργειας που διαθέτει η χώρα μας, που απογείωσαν τη λογική “ενέργεια = εμπόρευμα” με τις ρήτρες αναπροσαρμογής, τα Χρηματιστήρια της ενέργειας» και πρόσθεσε: «κι εδώ στην περιοχή της Ξάνθης, αυτή την πολιτική της πράσινης μετάβασης τη λουστήκατε, με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή NATURA κοντά στον καταρράκτη Λειβαδίτη στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης… Και αποδείχτηκε τελικά, πως όταν πρόκειται για τις πράσινες μπίζνες, η προστασία του περιβάλλοντος πάει περίπατο».

Ο ίδιος ανέδειξε ότι μόνο το ΚΚΕ στηρίζει τα δικαιώματα των εργατών ασκώντας κριτική για τους αντιεργατικούς νόμους που στήριξαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις.

Τέλος, αναφέρθηκε στα δικαιώματα της μειονότητας, τονίζοντας ότι εργαλειοποιούνται για να εξυπηρετήσουν ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και κατέληξε: «μέσα στους καθημερινούς μας αγώνες για να πάρει ανάσα ο λαός, να μην πληρώσει ξανά το χρέος του πολέμου, αλλά και μια νέα κρίση. Μαζί στους αγώνες, αλλά και στις κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν. Γιατί στην πάλη και στην συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να αποκτά εμπιστοσύνη στη δύναμη της λαϊκής οργάνωσης για την επίλυση προβλημάτων, για το άνοιγμα του δρόμου προς τα μπρος, για ένα φωτεινό μέλλον».

Συνάντηση με το δήμαρχο

Λίγο πριν την ομιλία ο κ. Κουτσούμπας συνάντησε το δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη στο δημαρχείο. Κατά τη συζήτηση, ο δήμαρχος μίλησε για τα έργα υποδομής στα όρια του Δήμου και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στα όρια του δήμου σε εμβληματικά κτίρια και άλλες υποδομές, αναφέρθηκε στις ενέργειες και τις δράσεις που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, την ενίσχυση των εκπαιδευτικών και αθλητικών υποδομών και έθεσε τις προτάσεις του για αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων και τη βελτίωση των υπηρεσιών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…