Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απλήρωτοι φόροι: Στα 3,4 δισ. ευρώ τα «φέσια» το πρώτο τρίμηνο του 2022

Απλήρωτοι φόροι: Στα 3,4 δισ. ευρώ τα «φέσια» το πρώτο τρίμηνο του 2022

0

Tα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις

Η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια που έχει προκαλέσει δημιουργεί πρόσθετους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση, καθώς τα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όπως φαίνεται αναγκάζει τα νοικοκυριά να επιλέγουν την πληρωμή των καθημερινών τους υποχρεώσεων και να αφήνουν απλήρωτα τα χρέη στην εφορία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα χρέη στην εφορία έκαναν άλμα κατά 832 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο και διαμορφώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους στα 3,4 δισ. ευρώ.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο προς την εφορία ανήλθε στα 112,8 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, από 113 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο, τα ανεπίδεκτα είσπραξης χρέη ανήλθαν σε 25,19 δισ. ευρώ και το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο ήταν 87,6 δισ. ευρώ.

Οι απλήρωτοι φόροι στο τρίμηνο 2022 είναι αυξημένοι, καθώς τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν επιπλέον χρέη της τάξης του 1,73 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό (του Φεβρουαρίου) τα 800 εκατ. ευρώ αφορούν μόνο έναν οφειλέτη και τα υπόλοιπα 930 εκατ. ευρώ τους 4.087.432 οφειλέτες του Δημοσίου.

Τον Μάρτιο σύνολο των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία εμφάνισε οριακή μείωση σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2022, αφού διαμορφώθηκε σε 4.014.028 άτομα. Από τους οφειλέτες, 2.020.892 είναι ανοιχτοί σε κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Σταυρούπολη Ξάνθης βρέθηκε το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου

Με τη συνοδεία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, Αντών…