Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σκρέκας: 600 εκατ. τον Απρίλιο για στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Σκρέκας: 600 εκατ. τον Απρίλιο για στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών

0

Σε επιδοτήσεις για ηλεκτρικό ρεύμα

Στα μέτρα για την ακρίβεια στην ενέργεια και τη σύσκεψη της Τετάρτης στο υπουργείο Ενέργειας αναφέρθηκε ο Κώστας Σκρέκας που έκανε λόγο για επιδότηση 600 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο για το ρεύμα.

«Η ομαλότητα του εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο» είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Ενέργειας, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος  σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Αναφερόμενος στην προχθεσινή συνεδρίαση που έγινε στο υπουργείο, είπε ότι, στόχος της ήταν «να διασφαλίσουμε με συγκεκριμένα μέτρα ότι δεν θα ξεμείνουμε, αν εφαρμοστεί το χείριστο σενάριο, της διακοπής της προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη».

Αναφορικά με τα μέτρα για την ακρίβεια στην ενέργεια, ο Κώστας Σκρέκας είπε πως, κινούνται σε δύο άξονες.

Αφενός «τα μέτρα απορρόφησης των αυξήσεων, μέσω επιδοτήσεων, αφετέρου την κατάθεση προτάσεων στην Ευρώπη, ώστε να δημιουργηθεί μηχανισμός για να μειωθούν ή να απορροφηθούν οι αυξήσεις».

Πρόσθεσε δε ότι, «στα κοινωνικά τιμολόγια απορροφούμε σχεδόν το σύνολο της επιβάρυνσης» και παραδέχθηκε ότι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν «δυσβάσταχτο και πριν από την κρίση», τώρα είπε «συνεχίζουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο στήριξης».

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί τον Απρίλιο για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών είναι στα 600 εκατομμύρια ευρώ, όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Ενέργειας.

Ερωτηθείς για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος εξήγησε πως «υπολογίζει ποια είναι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος», συμπληρώνοντας ότι, «εμείς θέλαμε να υπάρχει ρήτρα για να καταλαβαίνει ο καταναλωτής ποια είναι η αύξηση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συντάξεις: Παράθυρο Χατζηδάκη για επίδομα προσωπικής διαφοράς σε όσους δεν πήραν αύξηση

Αφορά το 17% των συνταξιούχων Πιθανή νέα παρέμβαση για την προσωπική διαφορά στο τέλος Φεβ…