Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Σε αναζήτηση εθελοντών το φεστιβάλ «Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»

Σε αναζήτηση εθελοντών το φεστιβάλ «Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»

0

Με υποτονικό ενδιαφέρον η πρώτη συνάντηση. Χρ. Βαρδικελδόγλου: «Φέτος συμμετέχουν 11 παραπάνω σχολεία συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, ωστόσο το ενδιαφέρον εθελοντών είναι περιορισμένο»

Ελ. Λιόλιου: «Δεν υπήρξε η αναμενόμενη στήριξη των Συλλόγων»

Ηλ. Ασκαρίδης: «Η συνάντηση θα επαναληφθεί εντός των επόμενων ημερών προκειμένου προσέλθουν και άλλοι εθελοντές»

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11/4 η πρώτη συνάντηση εθελοντών για το φεστιβάλ «Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Ο ιδιαίτερα σημαντικός πολιτιστικός θεσμός της Ξάνθης προγραμματίζεται για το διάστημα 2 έως 7 Μαΐου 2022 και λόγος γίνεται για ένα μοναδικό εκπαιδευτικό και μουσικό γεγονός με τη συμμετοχή μαθητών από Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας. Οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους επεσήμαναν ότι η προσφορά των εθελοντών σε όλα τα βήματα των προηγούμενων διοργανώσεων υπήρξε καθοριστική και γι’ αυτό το λόγο κάλεσαν και φέτος ενδιαφερόμενους εθελοντές να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών και να ζήσουν από κοντά αυτή τη γιορτή πολιτισμού, με όχημα τον εθελοντισμό.

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, κ. Χρήστος Βαρδικελδόγλου μετά το πέρας της συνάντησης της Δευτέρας μίλησε στο «Ε» για τον αριθμό εθελοντών και για τις συνθήκες της διοργάνωσης.

Δήλωσε: «Δυστυχώς τη Δευτέρα δεν είχαμε μεγάλη προσέλευση εθελοντών. Συνολικά παραβρέθηκαν 50-60 άτομα. Φέτος, οφείλουμε να σημειώσουμε πως στην πόλη μας θα κινηθούν περίπου 2000 άτομα, μιας και έχουμε συμμετοχές συνολικά από 25 σχολεία, ενώ τις προηγούμενες χρονιές αριθμούσαν 14.Συνεπώς,η ανάγκη για εθελοντικό προσωπικό κρίνεται επιτακτική!»

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κα Ελένη Λιόλιου, τόνισε: «Διαπιστώσαμε με λύπη πως δεν υπήρχε η αναμενόμενη ανταπόκριση από τους Συλλόγους. Επίσης, δεν έδωσαν το παρών ούτε οι Σύλλογοι των σχολείων Α’ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης. Χρειαζόμαστε συνολικά πέντε άτομα για κάθε σχολείου. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθούν, αναγκαστικά θα επιβαρυνθούν με επιπρόσθετο φόρτο εργασίας λιγότερα άτομα, γύρω στα τρία για κάθε σχολείο. Πολύ πιθανόν εν μέρει αυτή η ‘’διστακτικότητα’’ να οφείλεται στην απειλή του κορωνοϊού, η οποία ενδεχομένως να αποθαρρύνει κάποιον να εκδηλώσει ενδιαφέρον σε τέτοιου είδους δράσεις».

Καταληκτικά, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, κ. Ηλίας Ασκαρίδης επεσήμανε στο «Ε» πως υπάρχει προσδοκία για περισσότερες συμμετοχές εθελοντών. Γι’ αυτό ακριβώς η συνάντηση θα επαναληφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ,πιθανόν το απόγευμα της Κυριακής ή της Δευτέρας.

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Γυναίκα στο μουσικό σύμπαν του Χατζιδάκι

Μια συναυλία με την διεθνή σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου στις 10 Μαΐου στον Πολυχώρο Τέχνης και…