Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρόεδρος ΕΟΔΥ: «Πιθανόν να δούμε κρούσμα σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά και στη χώρα μας. Δεν έχουμε ακόμα»

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: «Πιθανόν να δούμε κρούσμα σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά και στη χώρα μας. Δεν έχουμε ακόμα»

0

Ταραχή λόγω των κρουσμάτων σε Ευρώπη και Ασία το τελευταίο διάστημα

 

Από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δεν προκύπτει ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται μέχρι στιγμής. Θυμίζουμε ότι οι υγειονομικές αρχές είναι σε αναβρασμό μετά τα απανωτά περιστατικά που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κρούσματα της οξείας ηπατίτιδας που χτυπά τα παιδιά στο εξωτερικό και στη χώρα μας.

Όπως είπε ο κ. Ζαούτης στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις»: «Πιθανόν να δούμε κρούσμα σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά και στη χώρα μας. Δεν έχουμε ακόμα». Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν ήπια συμπτώματα και πλειοψηφία είναι παιδιά 3-5 ετών. Όπως είπε ακόμα υπάρχουν και κάποια μεγαλύτερα παιδιά, αλλά πάνω από 10 ετών δεν έχουμε δει πολλά κρούσματα» ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια κατά των αδενοϊών.

Τα εργαστήρια του ΕΟΔΥ, επίσης, είναι σε ετοιμότητα να εξετάζουν δείγματα πιθανών κρουσμάτων για την ανίχνευση του αδενοϊού ή άλλων ιών που προκαλούν τέτοια συμπτώματα, επισήμανε.

 

Τα έξι συμπτώματα της ηπατίτιδας

  1. Ίκτερος
  2. Αλλαγή στο χρώμα τον ούρων και των κοπράνων
  3. Κνησμό στο σώμα
  4. Πυρετό
  5. Ναυτία
  6. Πόνο στην κοιλιακή χώρα
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …