Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Μητσοτάκης: Επιταχύνονται οι έρευνες σε έξι περιοχές για την εξόρυξη φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Μητσοτάκης: Επιταχύνονται οι έρευνες σε έξι περιοχές για την εξόρυξη φυσικού αερίου στην Ελλάδα

0

Έως το τέλος του επόμενου έτους θα γνωρίζουμε αν υπάρχουν αξιοποιήσιμα κοιτάσματα

Την επανεκκίνηση των ερευνών για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, με στόχο την ενεργειακή αυτονομία της χώρας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από σύσκεψη στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων. Αυτό που τόνισε ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι οι κινήσεις που θα ξεκινήσουν να “τρέχουν” θα δώσουν ενεργειακή ασφάλεια στη χώρα, θα προστατεύσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

“Ανακοινώνουμε την επιτάχυνση των ερευνών για την εξόρυξη φυσικού αερίου που γνωρίζουμε ότι η χώρα είναι πιθανό, δεν είμαστε, βέβαιοι, είναι πιθανό να διαθέτει σε σημαντικές ποσότητες με βάσει τις προκαταρτικές μελέτες, τόσο στον ηπειρωτικό όσο και στο θαλάσσιο χώρο, σε ζώνες πάντα αποκλειστικής εκμετάλλευσης” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τις εταιρείες μέχρι το τέλος του 2023 να έχουν τα στοιχεία που θα καταδεικνύουν πού υπάρχουν οικονομικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα φυσικού αερίου, προκειμένου να συνεχίσουν και να προχωρήσουν στις εξορύξεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το φυσικό αέριο είναι ένα μεταβατικό καύσιμο και δεν ακυρώνεται η στρατηγική της πράσινης μετάβασης, καθώς από τα έσοδα που θα έχουμε από τους εγχώριους ενεργειακούς πόρους θα χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό η διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο στόχος μέχρι το 2030 να έχουμε μείωση πάνω από 50% στην εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα παραμένει, έτσι κι αλλιώς, πρωταγωνιστικός.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…