Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Κ. Μητσοτάκης σε επικεφαλής φαρμακευτικών εταιρειών: Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία

Κ. Μητσοτάκης σε επικεφαλής φαρμακευτικών εταιρειών: Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία

0

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε από την πλευρά του ότι «μπαίνουμε σε περίοδο επιστημονικής αναγέννησης»


Στην έμφαση που δίδεται στην καινοτομία στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (IFPMA), στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Προσπαθούμε να προωθούμε την καινοτομία» τόνισε, ενώ ευχαρίστησε τον CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά για τη συνάντηση με τους επικεφαλής φαρμακευτικών εταιρειών.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «ζούμε σε ένα αρκετά περίπλοκο περιβάλλον. Κάποιες φορές αισθανόμαστε ότι πρέπει να τετραγωνίσουμε τον κύκλο στην προσπάθεια παροχής στους πολίτες μας σε καινοτόμα φάρμακα αλλά και σε γενόσημα στην καλύτερη δυνατή τιμή, διασφαλίζοντας ότι προστατεύουμε τους πολίτες μας από διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ προσπαθούμε να στηρίζουμε την καινοτομία και τις εταιρείες για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων».

«Τα ζητήματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα βρίσκονται στο επίκεντρο των προεκλογικών μας τοποθετήσεων ενόψει των ευρωεκλογών. Το λέω αυτό γιατί για εμάς, για την κυβέρνησή μου, αλλά και για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αυτό πρέπει να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας για τον επόμενο ευρωπαϊκό εκλογικό κύκλο. Χάνουμε την ανταγωνιστικότητά μας στην Ευρώπη, αποτυγχάνουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις αιχμής, υστερούμε σε κορυφαίους δείκτες καινοτομίας, σίγουρα σε σχέση με τις ΗΠΑ, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουρλά είπε ότι παρόντες στη συνάντηση είναι οι CEOs κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως. Ανέφερε, δε, ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την καινοτομία.

«Μπαίνουμε σε μια περίοδο επιστημονικής αναγέννησης» τόνισε και πρόσθεσε ότι «αυτό μεταφράζεται σε συγκεκριμένες επενδύσεις».

Αναφέρθηκε επίσης στις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα για προώθηση της καινοτομίας και επεσήμανε ότι «η φωνή της Ελλάδας πλέον τυγχάνει σεβασμού και εκτίμησης».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…