Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ενέργειες για την τουριστική ανάπτυξη με στόχο την ενίσχυση της τοπικής αγοράς

Ενέργειες για την τουριστική ανάπτυξη με στόχο την ενίσχυση της τοπικής αγοράς

0

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Ξάνθης παρουσιάστηκαν στη συνάντηση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου με το δήμαρχο

Ο Μανώλης Τσέπελης ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η δημοτική αρχή με στόχο την βελτίωση των συνθηκών στο κέντρο της πόλης και την προσέλκυση επισκεπτών

Τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου υποδέχτηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης.

Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς, σε μια χρονική στιγμή που η καθημερινότητα επανέρχεται στις κανονικές συνθήκες, με τους επαγγελματίες να προσβλέπουν σε ανάκαμψη, την ερχόμενη περίοδο.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η καθημερινότητα του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου, αναλύθηκε λεπτομερέστατα από τα Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου προς τον Δήμαρχο, ο οποίος δεσμεύθηκε για κοινή προσπάθεια με υλοποίηση από μέρος του Δήμου των αιτημάτων προτάσεων του συλλόγου για την ανάταση της Πόλης-Αγοράς.

Ο Δήμαρχος ειδικότερα, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής που αφορά στο τοπικό επιχειρείν, η ανάπτυξη του οποίου, όπως τόνισε, ενδυναμώνει την ίδια την τοπική κοινωνία.

Επισήμανε τις συνδυαστικές δράσεις που προωθεί ο δήμος, με την ενίσχυση των υποδομών στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε η πόλη μας να αποτελεί πόλο έλξης περισσότερων και διαφορετικών επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου είτε με τη διοργάνωση αθλητικών συναντήσεων είτε με την πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων ή και με την αισθητική αναβάθμιση σημείων και εμβληματικών κτιρίων της Ξάνθης, που μπορούν να λειτουργήσουν ως τοπόσημα. «Ο τουρισμός δε θα έρθει μόνος του, απαιτεί μια συνδυαστική προσπάθεια», σημείωσε.

Έδωσε έμφαση στην καθαριότητα του εμπορικού ιστού και της Παλιάς Πόλης, με εντατικοποίηση της προσπάθειας από πλευράς δήμου και κάλεσε τους εμπόρους να συνεχίσουν να συνδράμουν κι εκείνοι, προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ανακοίνωσε την απόφαση της δημοτικής αρχής, να τοποθετήσει σε συγκεκριμένα σημεία κολονάκια, για την αποσυμφόρηση των δρόμων αλλά ιδιαίτερα, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, προσθέτοντας ότι ο Δήμος θα προχωρήσει σε επιπρόσθετες ενέργειες, όπου χρειάζεται, όπως βελτίωση φωτισμού, επέκταση μεγαφωνικών συστημάτων, καλλωπισμός στον αστικό ιστό και τον παραδοσιακό οικισμό.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…