Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τη 17χρονη συγγραφέα, Γκιουντές από το Δροσερό υποδέχθηκε ο δήμαρχος

Τη 17χρονη συγγραφέα, Γκιουντές από το Δροσερό υποδέχθηκε ο δήμαρχος

0

Η μαθήτρια έγραψε το παραμύθι «Ο Κακός Δράκος»-«Τζουνγκαλό Τσοχανό» – Στο δημαρχείο την συνόδευσε ο Στέλιος Αρσενίου

Ο Μ. Τσέπελης δεσμεύτηκε να αναλάβει ο δήμος την επανέκδοση του βιβλίου

Τη συγγραφέα του πρώτου παιδικού παραμυθιού γραμμένο στην ελληνική και τη ρομανί γλώσσα, συνάντησε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης.

Πρόκειται για την Γκιουντές Αλή Ογλού, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου από το Δροσερό. Πριν ακόμα ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κι ακολουθήσει τα χνάρια της αδελφής της, Βισδάν, που είναι φοιτήτρια της ελληνικής φιλολογίας, μετέτρεψε την «καταχνιά» της πανδημίας σε έμπνευση, γράφοντας ένα παραμύθι με τίτλο: «Ο Κακός Δράκος»-«Τζουνγκαλό Τσοχανό», όπως είναι στη γλώσσα των Ρομά.

Αρωγός σε αυτήν την ιδιαίτερη προσπάθεια ήταν ο πατέρας της, Γιουγκέρ Αλή Ογλου, εκπαιδευτικός, που έκανε την πιστή απόδοση στις δύο γλώσσες, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες του Πολιτιστικού Μορφωτικού και Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Δροσερού «ζωντάνεψαν» το παραμύθι, με τις ζωγραφιές τους.

Την Γκιουντές συνόδευσε στο Δημαρχείο ο γνωστός συμπολίτης μας, Στέλιος Αρσενίου, ο οποίος στήριξε την έκδοσή του με πενήντα αντίτυπα, που ανέλαβαν οι εκδόσεις Σπανίδη.

Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε με συγκίνηση τη νεαρή συγγραφέα, συγχαίροντας την για το βιβλίο της και τόνισε ότι ο Δήμος Ξάνθης θα σταθεί δίπλα της όχι μόνο για να ικανοποιήσει το εκφρασμένο αίτημά της-την επανέκδοση του «Κακού Δράκου» σε μεγαλύτερο αριθμό αντιτύπων- αλλά και σε  ό,τι άλλο εκείνη χρειαστεί στο μέλλον.

Αναφέρθηκε στον προγραμματικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ανέγερση Γυμνασίου, επισημαίνοντας τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η εκπαίδευση για τους νέους του Δροσερού και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο λόγος για τον οποίο είμαστε αποφασισμένοι να φτιάξουμε αυτό το σχολείο… στέκεται εδώ, απέναντί μου» και πρόσθεσε πως «το παράδειγμα της Γκιουντές μπορούν να το ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά από τον οικισμό -κι αυτό αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μανώλης Φανουράκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Παιδείας, Παναγιώτης Αμβροσιάδης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Σοφία Ψωμά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…