Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δ. Γεωργιάδης: Επιστολή υποστήριξης στους υγειονομικούς υπό αναστολή εργασίας

Δ. Γεωργιάδης: Επιστολή υποστήριξης στους υγειονομικούς υπό αναστολή εργασίας

1

Ζητά την άμεση επιστροφή στις θέσεις τους και ενίσχυση-θωράκιση του Ε.Σ.Υ.

Με αφορμή την παράταση του μέτρου της αναστολής των εργαζομένων υγείας από τις θέσεις εργασίας τους έως το τέλος Δεκεμβρίου 2022,ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας», Δημοσθένης Γεωργιάδης αιτείται δια της επιστολής του:1. Άμεση επιστροφή στις θέσεις εργασίας των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή,2.Ενίσχυση και θωράκιση του Ε.Σ.Υ.

Σε τμήμα της επιστολής του, καταγγέλλει: «Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας παρατείνεται η εφαρμογή του μέτρου της αναστολής των εργαζομένων υγείας από τις θέσεις εργασίας τους έως το τέλος Δεκεμβρίου 2022 λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού , μιας παράτασης που καταδικάζει σε οικονομική εξαθλίωση άνευ προηγουμένου  εκείνων των ανθρώπων που λίγους μήνες πριν οι ιθύνοντες τους χειροκροτούσαν και  τους θαύμαζαν για την αυταπάρνησή τους στην εκπλήρωση των καθηκόντων τους.  Οι ήρωες του συστήματος υγείας, που εργάστηκαν σκληρά στην πιο δύσκολη περίοδο της πανδημίας και που αγωνιστήκαν να λειτουργήσουν κάτω από πρωτόγνωρες κοινωνικές συνθήκες, σήμερα εξακολουθούν να τιμωρούνται χωρίς κανένας να μπορεί να κατανοήσει το γιατί, αφού παρατείνεται το καθεστώς αναστολής εργασίας τους και μάλιστα άνευ αποδοχών για ακόμα 9 μήνες προστιθέμενους στους ήδη 7 επιτείνοντας ακόμα περισσότερο την οικονομική τους δυσχέρεια.Ο «στιγματισμός των ανεμβολίαστων δεν δικαιολογείται!»

Και συνεχίζει: «Σήμερα αναδεικνύεται όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη της  στήριξης του ευάλωτου χώρου της υγείας και της επούλωσης όλων των πληγών που αφήνει πίσω της η επιδημία από την λοίμωξη COVID-19. Το πνεύμα της ενότητας, της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού και της αλληλοκατανόησης οφείλει να υπερισχύσει απέναντι σε αντιλήψεις κοινωνικού και εργασιακού διαχωρισμού. Η στήριξη του θεμελιώδους δικαιώματος στην εργασία, η άμεση επιστροφή στις θέσεις εργασίας τους όλων των εργαζομένων υγείας που βρίσκονται σε αναστολή ,  η επιπλέον θωράκιση του Νοσοκομείου Ξάνθης όπως επίσης και των υπολοίπων δομών υγείας του νομού μας αποτελούν ζητήματα μέγιστης προτεραιότητας που θα πρέπει να επιλυθούν. Είναι αναγκαία η  αλλαγή νοοτροπίας από τα κέντρα λήψης αποφάσεων για να δοθεί διέξοδος σε όλα τα προβλήματα. Οι δύσκολες κοινωνικές προκλήσεις, που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, απαιτούν συλλογική διάθεση ομόνοιας για να τις ξεπεράσουμε με όσον δυνατόν λιγότερες συνέπειες. Αποτελεί  χρέος όλων μας η συνεισφορά και η ευαισθητοποίηση  μας στην προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας υγείας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…