Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Σήμερα η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών του Πεκίνου

Σήμερα η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών του Πεκίνου

0

Οι πρώτοι που θα γίνουν αποκλειστικά με τεχνητό χιόνι

Όλα είναι έτοιμα για τη σημερινή τελετή έναρξης της χειμερινής Ολυμπιάδας του Πεκίνου, που διεξάγεται υπό τη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού και των εντάσεων με την Ινδία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Σινικό Τείχος από την Πέμπτη, ενώ τα αγωνίσματα άρχισαν ήδη από την Τετάρτη, με πρώτο άθλημα το κέρλινγκ . Το πρωί της Πέμπτης, με καλό καιρό αλλά πολύ κρύο, οι λαμπαδηδρόμοι ανέβηκαν τα σκαλιά του Σινικού Τείχους στην ιστορική τοποθεσία Μπανταλίνγκ, στα βουνά που βρίσκονται 75 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πεκίνου.

Ο διάσημος ηθοποιός του Κουνγκ Φου από το Χονγκ Κονγκ, Τζάκι Τσαν, ήταν μεταξύ των λαμπαδηδρόμων, λέγοντας ότι είναι «πολύ υπερήφανος» που εκπροσώπησε την Κίνα.

Παρά την πανδημία, οι Αγώνες του Πεκίνου «θα αλλάξουν για πάντα την κλίμακα των χειμερινών αθλημάτων» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ και πρόσθεσε: «Η Κίνα έχει ήδη γράψει Ιστορία υπερβαίνοντας τον στόχο της ένταξης 300 εκατομμυρίων πολιτών της στα αθλήματα του χιονιού και του πάγου».

Από την πλευρά του, ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, υποσχέθηκε πως «η Κίνα θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να προσφέρει στον κόσμο απλούς, ασφαλείς και υπέροχους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ανάμεσά τους περισσότεροι από 2.800 αθλητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή βρίσκονται και πέντε Έλληνες που θα αγωνιστούν για την εθνική ομάδα: Απόστολος Αγγέλης (Δρόμοι Αντοχής), Γιάννης Αντωνίου (Αλπικό Σκι), Μαρία Ντάνου (Δρόμοι Αντοχής), Νεφέλη Τίτα (Δρόμοι Αντοχής) και Μαρία Ελένη Τσιόβολου (Αλπικό Σκι).

Υπενθυμίζεται ότι οι φετινοί Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες του Πεκίνου θα είναι διαφορετικοί, καθώς φέτος θα λείπει το φυσικό χιόνι, το οποίο θα παράγεται για πρώτη φορά εξ ολοκλήρου από μηχανές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…