Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Στη Δράμα συνεδρίαση του ΔΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Στη Δράμα συνεδρίαση του ΔΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

0

Φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση»

Το πρωί της Κυριακής 30 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση» τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων πρόληψης και αποτροπής μετάδοσης ασθενειών.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση» κ. Γεώργιο Αφεντούλη, για την πρόθυμη παραχώρηση του χώρου και την υποδειγματική φιλοξενία.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η ανέγερση του Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, η Ίδρυση υποτροφίας “Σεβαστού Κυμινήτη” στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο” του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, η πορεία της έκδοσης των πρακτικών του Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, δράσεις σχετικά με την Ποντιακή διάλεκτο, ενώ ακολούθησε ενημέρωση και προτάσεις για μέτρα στήριξης που αφορούν τα προβλήματα και την λειτουργία των συλλόγων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…