Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο πρόεδρος του Λεύκιππου Πέτρος Τσίλογλου κάνει απολογισμό αλλά και σχέδια για το μέλλον της ομάδας

Ο πρόεδρος του Λεύκιππου Πέτρος Τσίλογλου κάνει απολογισμό αλλά και σχέδια για το μέλλον της ομάδας

0

” Είμαι αισιόδοξο άτομο και όλοι μας έχουμε υψηλούς στόχους “

Με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Λευκίππου να ολοκληρώνονται όσον αφορά τον Α’ γύρο του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Ανδρών, ο Πρόεδρος του τμήματος καλαθοσφαίρισης, Πέτρος Τσίλογλου, πραγματοποίησε τον δικό του απολογισμό για την φετινή πορεία, την δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού αλλά και τους μελλοντικούς στόχους.

Σε λίγες μέρες ο Λεύκιππος ρίχνεται στη «μάχη» του Β’ γύρου του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Μπορείτε να μας κάνετε έναν απολογισμό για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

Ήταν και παραμένει ένα πρωτάθλημα με ιδιαίτερες συνθήκες καθώς πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι όπου οι ομάδες φαίνονται ιδιαίτερα ενισχυμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια υπάρχει και το θέμα του κορωνοϊού με ότι αυτό συνεπάγεται. Από την πλευρά μας πιστεύω ότι θα μπορούσαμε και δικαιούμασταν έναν καλύτερο απολογισμό νικών – ηττών. Όσες νίκες σημειώσαμε προήλθαν λόγω της ανωτερότητας μας ενώ οι ήττες μας ήρθαν από ένα σουτ, μια τυχερή ενέργεια των αντιπάλων ή μια κακή επιλογή δική μας στα τελευταία δευτερόλεπτα. Έτσι είναι όμως το μπάσκετ, την μια Κυριακή κερδίζεις στο σουτ και την άλλη χάνεις.

Απομένουν άλλα 13 παιχνίδια για την λήξη του πρωταθλήματος. Ποιος είναι ο στόχος σε αυτά τα παιχνίδια;

Ο Λεύκιππος προσπαθεί να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Οι δυνατότητες της ομάδας είναι τεράστιες. Προπονητικό επιτελείο και καλαθοσφαιριστές έχουν αυξήσει το επίπεδο δουλειάς και η Διοίκηση τους εμπιστεύεται. Στόχος είναι η περαιτέρω βελτίωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Αυτό αφορά και εμάς. Στο παιχνίδι με τον ΓΑΣ είδα τον 17χρονο Καλεντζή να παίρνει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής και χειροκροτήθηκε από όλους. Η βελτίωση θα φέρει και αποτελέσματα.

Τα τελευταία 2 χρόνια, με την επιδημία του Covid, ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για την ανθρωπότητα σε όλα τα επίπεδα. Στον αθλητισμό πρωταθλήματα διακόπηκαν και γενικά κυριαρχούσε και κυριαρχεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Παρόλα αυτά η Διοίκηση επένδυσε και για ακόμη μια χρονιά και έθεσε υψηλούς στόχους.

Πράγματι ο κορωνοϊός δυσκόλεψε και συνεχίζει να δυσκολεύει τα πράγματα και δεν αναφέρομαι μόνο στον αθλητισμό. Η κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει. Παρόλα αυτά πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι και να προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες αλλά και τις υπάρχουσες συνθήκες. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπός και για αυτό τον λόγο τόσο εγώ όσα και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης θέλαμε να συνεχίσουμε να έχουμε ψηλούς στόχους. Δεν μπορούμε να διακόψουμε ή να σταματήσουμε αυτό που έχουμε αρχίσει από το 2016.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επαγγελματίες της πόλης που είναι πλέον φίλοι της ομάδας για την βοήθεια που προσφέρουν σε αυτές την δύσκολη περίοδο.

Αναφέρατε ψηλούς στόχους. Μιλώντας σε ένα βάθος 5ετιας πως βλέπετε ή θα θέλατε να δείτε τον Λεύκιππο;

Ένα σημαντικό κομμάτι και πάνω σε αυτό έχει δομηθεί η ομάδα είναι τα τμήματα υποδομής. Αποτελούν το Α και το Ω σε έναν σύλλογο. Μέσα σε λίγα χρόνια καταφέραμε να έχουμε επιτυχίες με την κατάληψη της 5ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα που λίγα άτομα μπορούν να το καταλάβουν. Μια ομάδα που ιδρύθηκε το 2016 κατάφερε να έχει το 2021 παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αφήνοντας τεράστιους και ιστορικούς συλλόγους εκτός.

Όσον αφορά το Ανδρικό τμήμα θα ήθελα η ομάδα να φτάσει στην ψηλότερη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ και να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Α1. Ο στόχος αλλά και οι σκέψεις μας πρέπει να είναι πάντα ψηλά.

Αναφέρατε τις ακαδημίες και τον σημαντικό ρόλο που έχουν στην φιλοσοφία του συλλόγου. Τι σχεδιάζετε στον τομέα των Ακαδημιών;

Πριν λίγα χρόνια είχαμε πραγματοποιήσει διεθνές τουρνουά με την συμμετοχή μεγάλων Ευρωπαϊκών συλλόγων. Αυτό φανερώνει και πόσο σημαντικό θεωρούμε τις ακαδημίες μας. Δυστυχώς ο κορωναϊος έχει δυσκολέψει τα πράγματα. Πλέον η πραγματοποίηση ενός τουρνουά ή η συμμετοχή σε αυτό δεν είναι τόσο δύσκολη. Έχουμε ευθύνες απέναντι στους νεαρούς αθλητές μας και τους γονείς τους. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε υγειονομικά θέματα. Πιστεύω και σύμφωνα με αυτά που αναφέρουν οι ειδικοί από το καλοκαίρι θα είμαστε καλύτερα οπότε θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε και να εκτελέσουμε το πρόγραμμα μας.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω προπονητές, εφόρους και όλους όσους ασχολούνται με τα υγειονομικά θέματα του συλλόγου ώστε να έχουμε υψηλό επίπεδο ελέγχου και τήρησης του πρωτοκόλλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Για το τέλος αφήνω τους γονείς που δείχνουν συνέπεια και ανταπόκριση και τους ευχαριστούμε.

Εδώ και λίγους μήνες υπάρχει νέα Διοίκηση στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Είχατε επικοινωνία και πως ποια είναι η πρώτες σας εντυπώσεις;

Είμαστε κοντά σε όποιον προσπαθεί να βελτιώσει το άθλημα και τις συνθήκες διεξαγωγής αγώνων και γενικότερα την καθημερινή λειτουργία. Αποτελεί για όλους τιμή και περηφάνια ότι ο κος Νίκος Νικολόπουλος κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Ε.Ο.Κ. εκπροσωπώντας κατά κάποιο τρόπο την περιοχή μας. Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο κος Λιόλιος επισήμανε ότι θέλει η Θράκη να έχει σημαντικό ρόλο στο μπάσκετ και ο Λεύκιππος θα συμβάλλει ώστε αυτό να πραγματοποιηθεί και να φέρει διοργανώσεις στην Ξάνθη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Για το τέλος θα θέλαμε να μας ενημερώστε για την συνεργασία που υπάρχει με τις τοπικές αρχές.

Η συνεργασία μας με τον Δήμο Ξάνθης αλλά και τις υπόλοιπες αρχές σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του συλλόγου είναι άριστες. Υπάρχει επικοινωνία και όλοι είναι δίπλα μας ώστε να επιλύσουν ή να συνεισφέρουν ποικιλόμορφα όποτε αυτό ζητηθεί. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και παρότι έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα είναι κοντά μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…