Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Λίγο ακόμη …υπομονή για το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου

Λίγο ακόμη …υπομονή για το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου

0

Η απάντηση Τσέπελη στην ερώτηση γιατί καθυστερεί το άνοιγμα: «Καθυστέρησαν τα ασανσέρ ΑΜΕΑ και τα γραφεία»

 

Καθυστερεί και η κατασκευή του 4ου Λυκείου λόγω διόρθωσης της μελέτης  

 

 

 

Αντιμέτωπη με πυρά βρέθηκε η δημοτική αρχή για δύο έργα που αποδεδειγμένα καθυστερούν. Πρόκειται για  το Κολυμβητήριο και για την κατασκευή του 4ου Λυκείου Ξάνθης στην περιοχή Λαχανοκήπων (απέναντι από το γήπεδο τένις). Και για μεν το Κολυμβητήριο τα πυρά προήλθαν από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, για το δε 4ο Λύκειο από την εκπαιδευτική κοινότητα που ετοιμάζεται για μια συνάντηση με το δήμαρχο ώστε να θέσουν το θέμα και να λάβουν απαντήσεις.

Γιατί καθυστερεί το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου;  

Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Ξάνθη για Όλους στο δημοτικό συμβούλιο χαρακτηρίζοντά το μάλιστα το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας.  Ειδικότερα Ο κ. Μελισσόπουλος ζήτησε επιτατικά μια απάντηση από τον δήμαρχο και το πότε πρόκειται να ανοίξει καθώς όλες οι ημερομηνίες που έχει δώσει  κατά καιρούς έχουν εκπνεύσει: Περιμένουμε 11 χρόνια  και 2, 5 χρόνια με διοίκηση Τσέπελη. Μας λέτε ότι είναι έτοιμο. Πότε θ ανοίξει; Υπάρχει πρόβλημα αδειοδότησης ή όχι; Πρώτη φορά ακούμε για τρίμηνη διαδικασία δοκιμών…Ποιος παρεμποδίζει την νόμιμη επαναλειτουργία του; Εκτός από τις… φωταψίες και τις σαμπάνιες που είδαμε… δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξει Ημερομηνία έχετε;», ρώτησε ο κ. Μελισσόπουλος.

Η απάντηση Τσέπελη: «Καθυστέρησαν τα ασανσέρ ΑΜΕΑ και τα γραφεία»

«Μην λαϊκίζετε…», συνέστησε ο δήμαρχος κ. Τσέπελης και έδωσε διευκρινήσεις που οφείλεται η καθυστέρηση: «Η όλη καθυστέρηση είναι γιατί περιμένουμε τα δύο  ασανσέρ ΑΜΕΑ και τα γραφεία που είναι χορηγία της ΣΕΚΑΠ. Έχουν γίνει οι παραγγελίες αλλά έχουν καθυστερήσει οι παραλαβές. Θα τα βάλουμε και τελειώσαμε. Το γκαζόν είναι έτοιμο. Δεν το βάζουμε τώρα γιατί κάνουμε παρεμβάσεις και όλα τα όμβρια με σχάρες. Αλλά το Κολυμβητήριο για να ολοκληρωθεί έχει και άλλες δύο φάσεις . Τον Εξαερισμό και θέρμανση και την ενεργειακή αξιοποίηση. Ως τόσο θα το ανοίξουμε όταν έρθουν αυτά που περιμένουμε», απάντησε ο δήμαρχος.

Διόρθωση της μελέτης του 4ου Λυκείου

Σ’ ότι αφορά το 4ο Λύκειο όπως διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Γιάννης Ζερενίδης η καθυστέρηση οφείλεται στην διόρθωση που χρειάστηκε να γίνει στο κτιριολογικό σκέλος της  μελέτης μετά την αλλαγή της νομοθεσίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …