Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Και χωρίς καρναβάλι, αποκριάτικος προορισμός η Ξάνθη

Και χωρίς καρναβάλι, αποκριάτικος προορισμός η Ξάνθη

0

Ενδιαφέρον για κρατήσεις το τριήμερο της Αποκριάς καταγράφουν οι ξενοδόχοι –  Έντονη κινητικότητα για Ξάνθη στις ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης, τύπου Airbnb

 

Μεγάλο ενδιαφέρον από τις νεαρές ηλικίες και από τους γείτονές μας τους Βουλγάρους – Κλειστή παραμένει η δίοδος Αγ. Κωνσταντίνου

 

Στον χάρτη των τουριστικών προορισμών για το τριήμερο της Αποκριάς βρίσκεται η Ξάνθη. Παρότι είναι βέβαιο ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις της Αποκριάς και οι παρελάσεις του καρναβαλιού το ενδιαφέρον για κρατήσεις στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της πόλης έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες μέρες.

Έντονη κινητικότητα για Ξάνθη στις ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης, τύπου Airbnb

Ήδη από τα μέσα του Ιανουαρίου σύμφωνα με τα στοιχεία προ-κρατήσεων που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης, τύπου Airbnb, για αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα, έντονη κινητικότητα καταγράφεται στους καρναβαλικούς προορισμούς όπως τη Ξάνθη και την Πάτρα. Το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις στην Πάτρα κυμαίνεται από 400€ έως 450€, ενώ στην Ξάνθη από 236€ έως 450€.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates «Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι από τα μέσα του Ιανουαρίου, τα δεδομένα για τις προκρατήσεις ήταν αισιόδοξα καταγράφοντας ποσοστά άνω του 60%. Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι προκρατήσεις κυμαίνονται άνω του 80%, ενώ όσο θα πλησιάζουμε στο τριήμερο θα κορυφωθούν και θα αγγίξουν ακόμη και το 100%» σημειώνει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά αυτοτελείς κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη, καθώς και το γεγονός υιοθέτησης της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης από μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών, να αποτελεί βασικό σύμμαχο του κλάδου και των υψηλών ποσοστών προ-κρατήσεων.

Ενδιαφέρον για κρατήσεις το τριήμερο της Αποκριάς καταγράφουν οι ξενοδόχοι

Αντίστοιχα ενδιαφέρον για κρατήσεις καταγράφεται και στα ξενοδοχεία της πόλης μας. Όπως μας διαβεβαιώνει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κ. Απόστολος Αγκόρτζας: «Από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαμε πληρότητα έως και 50% στα ξενοδοχεία της πόλης. Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από κόσμο που τηλεφωνεί και ρωτάει τιμές για να κλείσει το τριήμερο της Αποκριάς. Ακόμη όμως δεν κλείνουν, όπως γινόταν άλλες εποχές που έκλειναν πριν από μήνες για το καρναβάλι. Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει πολύ τον κόσμο. Αυτό  που βλέπουν είναι ότι τώρα έχει αλλάξει το κλίμα. Υπάρχει μια τάση να θέλει να ξεσκάσει ο κόσμος, να περάσει λίγες μέρες ξένοιαστα».

Μεγάλη κινητικότητα από τις νεαρές ηλικίες

Ο κ. Αγκόρτζας πρόσθεσε πως κυρίως αυτοί που ενδιαφέρονται είναι νεαρόκοσμος, ηλικίες έως 35 ετών,  ζευγάρια ή παρέες κοριτσιών και αγοριών. Είναι μια ηλικιακή ομάδα που έχει….εθιστεί στο καρναβάλι της Ξάνθης αλλά δεν είναι αυτή η ομάδα που αφήνει μεγάλο οικονομικό όφελος: «Είναι νέοι, θα πάρουν σάντουιτς, δεν θα πάνε σε ταβέρνα. Θα πάρουν μπύρα από το περίπτερο. Οι οικογένειες είναι αυτές που αφήνουν οικονομικά οφέλη στην πόλη. Αλλά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τα νοικοκυριά. Υπάρχει μεγάλη αύξηση στα καύσιμα, η βενζίνη έχει φτάσει τα 2 ευρώ, στο ρεύμα,  στα τρόφιμα και πρώτης ανάγκης.  Όλα αυτά αποτρέπουν τις οικογένειες για να κάνουν περαιτέρω έξοδα και είναι φυσιολογικό». Σ ‘ ότι αφορά τις τιμές την περίοδο της Αποκριάς  ο κ. Αγκόρτζας ανέφερε ότι θα είναι πάνω από 70 ευρώ η διανυκτέρευση.  Όπως διαπιστώνουμε και στο booking υπάρχουν διάφορες τιμές καθώς και ενδιαφέρον για κρατήσεις.

Ενδιαφέρον από τους γείτονές μας τους Βουλγάρους – Κλειστή παραμένει η δίοδος Αγ. Κωνσταντίνου

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από τους γείτονες μας τους Βουλγάρους που επίσης τιμούσαν το καρναβάλι μας. Το πρόβλημα όμως είναι ότι παραμένει κλειστή η δίοδος του Αγίου Κωνσταντίνου και θα πρέπει να έλθουν από την Νυμφαία: « Αναρωτιόμαστε γιατί παραμένει κλειστή η δίοδος του Αγίου Κωνσταντίνου και ως πότε θα παραμείνει. Μας διευκόλυνε πολύ όταν λειτουργούσε. Πρέπει να το δουν και να το διεκδικήσουν οι τοπικές αρχές», κατέληξε ο κ. Αγκόρτζας.

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης για το άνοιγμα της διόδου του Αγ. Κωνσταντίνου

Να σημειώσουμε ότι για το θέμα της διόδου ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Κουρτίδης δήλωσε πρόσφατα: «… υπάρχουν καλές προθέσεις και από την πλευρά της Βουλγαρίας και από την πλευρά της Ελλάδας και θα το λύσουμε. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή  με τους αρμόδιους φορείς και θα πιέζω όσο μπορώ για να επισπεύσουμε το άνοιγμα της διόδου».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …