Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η βία στα γήπεδα της ΕΠΣ Ξάνθης οδήγησε τους διαιτητές σε αποχή

Η βία στα γήπεδα της ΕΠΣ Ξάνθης οδήγησε τους διαιτητές σε αποχή

0

Αναβάλλονται όλα τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου

Το φαινόμενο της βίας δεν λείπει ούτε από τα γήπεδα της ΕΠΣ Ξάνθης, με αυτή κατά των διαιτητών να είναι πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο. Για το λόγο αυτό οι διαιτητές της Ξάνθης αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους και να αναβάλλονται όλοι οι αγώνες του Σαββατοκύριακου. Η διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων με ανακοίνωσή της διατυπώνει ξεκάθαρα τη θέση της κατά της βίας, ενώ καλεί όλους τους φορείς σε διάλογο για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΣ Ξάνθης αναφέρει:

«Σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση των διαιτητών για αποχή από τους αγώνες της Ε.Π.Σ. ΞΑΝΘΗΣ από τις 08-02-2022 έως 22-02-2022 και μας κοινοποιήθηκε με έγγραφο, ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι:

– Η Ε.Π.Σ. ΞΑΝΘΗΣ αποδοκιμάζει έντονα κάθε μορφή βίας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και έχει αποδείξει ότι λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο, όταν περιέρχονται σε γνώση της επίσημα πληροφορίες, για οποιαδήποτε περιστατικά βίας.

-Η Ε.Π.Σ. ΞΑΝΘΗΣ, μέσω της Πειθαρχικής Επιτροπής που αποτελείται από διακεκριμένους δικηγόρους, επιβάλλει τις τιμωρίες σύμφωνα με αυτά που αναγράφονται στα Φύλλα Αγώνα από τους διαιτητές και υπογράφονται από τους αρχηγούς των ομάδων, σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

-Η απόφαση των διαιτητών για αποχή, παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται και ασφαλώς δημιουργεί προβλήματα στην τέλεση των διοργανώσεων, είναι αποδεκτή ως αφορμή για την έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου για την αντιμετώπιση των ζητημάτων.

-Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως θα μπορούσαμε, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αποχή των διαιτητών, να έρθουμε σε επικοινωνία με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ώστε να ορίσει διαιτητές από τους όμορους Νομούς αλλά αυτό θα έβλαπτε οικονομικά τα σωματεία του Νομού Ξάνθης με τα έξοδα διαιτησίας να είναι τουλάχιστον 3πλάσια.

Η Ε.Π.Σ. ΞΑΝΘΗΣ είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, με σταθερή προσήλωση στους κανόνες που διέπουν το άθλημα του ποδοσφαίρου και απέναντι σε οποιονδήποτε το επιβουλεύεται.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…