Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Ενίσχυση “de minimis” στους οστρακοκαλλιεργητές

Ενίσχυση “de minimis” στους οστρακοκαλλιεργητές

0

Με 2,75 εκ. ευρώ δημόσια δαπάνη

Τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα των Οστρακοκαλλιεργειών στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 717/2014 της Επιτροπής (ΕΕ L190/45, 28.06.2014)», υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ η απόφαση αναμένεται να συνυπογραφεί και από τον υπουργό Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη.

Δικαιούχοι κρατικής ενίσχυσης στο πλαίσιο της παρούσας είναι οι οστρακοκαλλιεργητές (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) όλης της Επικράτειας οι οποίοι υπέβαλαν δήλωση στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Αλιείας (ΟΣΠΑ) για το έτος 2020 και είχαν παραγωγική δραστηριότητα κατά το ίδιο έτος.

Το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται σε 672 ευρώ ανά στρέμμα μισθωμένης έκτασης για Οστρακοκαλλιέργεια.

Δηλώσεις στο ΟΣΠΑ για το έτος 2020 γίνονται δεκτές εφ΄ όσον υπεβλήθησαν μέχρι και την 31η/01/2022.

Η δημόσια δαπάνη που προκύπτει από την εφαρμογή της απόφασης είναι 2.754.126 ευρώ.

Για την καταβολή των ενισχύσεων ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα που οι δικαιούχοι θα καταθέσουν αιτήσεις.

Δήλωση Γιάννη Πασχαλίδη

Ο βουλευτής ΠΕ Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης μετά την ευνοϊκή εξέλιξη για  τους μυδοκαλλιεργητές Καβάλας και Θάσου, και μετά τις προσπάθειες που ο ίδιος κατέβαλε σε επαφή με το ΥΠΑΑΤ, δήλωσε: «Οι μυδοκαλλιεργητές της περιοχής μας χρειάζονται τη στήριξη της Κυβέρνησης, διότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως έχω αναφέρει επανειλημμένως στους ιθύνοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταθέτοντας και σχετική ερώτηση, ενώ το επεσήμανα εκ νέου στον Υφυπουργό, κ. Σίμο Κεδίκογλου κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας την προηγούμενη εβδομάδα. Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από αυτή την απόφαση του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος αποδεικνύει ότι ακούει με προσοχή τα ζητήματα που του τίθενται και ενεργεί άμεσα προς επίλυσή τους».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…