Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αποτελεσματικό, αλλά με αστοχίες το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην ΑΜΘ

Αποτελεσματικό, αλλά με αστοχίες το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην ΑΜΘ

0

Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κώστας Βενετίδης στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της ΑΜΘ αναφέρθηκε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κώστας Βενετίδης, κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Μάλιστα, όπως είπε ήταν μία ευκαιρία για αυτοκριτική.

Ο κ. Βενετίδης χαρακτήρισε το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της ΑΜΘ ένα από τα πιο ολοκληρωμένα της χώρας, ωστόσο, επεσήμανε ότι η περιοχή μας έχει μεγάλες απαιτήσεις λόγω των πολλών υγροβιότοπων. «Τα κουνούπια είναι ανίκητα, γιατί επηρεάζονται από πολλές καταστάσεις και έχουμε μια πολύ μεγάλη έκταση στην Περιφέρεια», είπε ο ίδιος. Ωστόσο, τόνισε: «φέτος για πρώτη φορά ξεκινήσαμε πολύ νωρίς τις προνυμφοκτονίες και ήταν πολύ κομβικό αυτό, εκτός από την περιοχή του Έβρου, κυρίως από το μεσαίο τμήμα και προς το Βορρά» και παραδέχθηκε ότι για κάποια περίοδο το καλοκαίρι η όχληση ήταν ανυπόφορη. Πάντως, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι εμφανίστηκαν μόνο τρία κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, κυρίως εξαιτίας της επιβάρυνσης των νοσοκομείων λόγω της πανδημίας. Ο ίδιος εξήγησε ότι παρότι εντοπιζόταν κουνούπια φορείς στις παγίδες που έχουν τοποθετηθεί κυρίως στη νότια Ξάνθη και νότια Καβάλα, δεν υπήρξε μεγάλη διάδοση σε ανθρώπους. «Το μόνο μελανό σημείο ήταν ο Έβρος», ανέφερε καταληκτικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…