Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Θέρμανση με το …σταγονόμετρο στην παγωμένη Ξάνθη

Θέρμανση με το …σταγονόμετρο στην παγωμένη Ξάνθη

0

Παραγγελίες πολλές για πετρέλαιο αλλά πολύ λίγα λίτρα –Ηλεκτροσόκ από τους λογαριασμούς ρεύματος για όσους χρησιμοποιούν κλιματιστικά!

 

Επίδομα Θέρμανσης: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα myΘΕΡΜΑΝΣΗ – Πότε λήγει η προθεσμία

 

Στην κατάψυξη έχει μπει η Ξάνθη μια εβδομάδα τώρα με πολικές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους -10 βαθμούς τις πρωινές ώρες. Η ανάγκη για θέρμανση είναι μεγαλύτερη από  ποτέ όμως και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης υψηλότερη από ποτέ γεγονός που εξαναγκάζει τα νοικοκυριά να καταναλώνουν με μεγάλη φειδώ το πετρέλαιο ανάβοντας τα καλοριφέρ κάποιες ώρες με αποτέλεσμα να περνούν …. παγωμένες μέρες!

Παραγγελίες πολλές,  λίτρα λίγα!

Ασταμάτητα χτυπούν τα τηλέφωνα στα πρατήρια καυσίμων της Ξάνθης που κάνουν διανομή πετρελαίου θέρμανσης. Οι παραγγέλλεις πολλές αλλά τα λίτρα με το …σταγονόμετρο: «Έχουμε πολλές παραγγελίες αλλά πολύ λίγη ποσότητα. Δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε διανομή αλλά λίγα λίτρα. Κάνουμε 50 διανομές την μέρα και μόνο 7.000 – 8.000 λίτρα. Δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδά μας. Πολλοί απ’ αυτούς που έχουν ατομικούς καυστήρες στα διαμερίσματά τους παραγγέλλουν για 100 ευρώ 150 ευρώ. Παραγγέλνουν δύο και τρεις φορές τον μήνα.  Και αυτό βέβαια είναι φυσική συνέπεια αφού η διάθεση του πετρελαίου άνοιξε με τιμή 1, 15 και τώρα είναι στα 1,20 – 1, 22 ευρώ το λίτρο. Ο κόσμος  κρυώνει ειδικά με τέτοιες θερμοκρασίες, αλλά δεν του φτάνουν τα χρήματα. Όλα ακρίβαιναν …Κόβουν από παντού για να τα βγάλουν πέρα», επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου Πρατηριούχων καυσίμων κ. Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης. Να σημειώσουμε ότι χθες νέα αύξηση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, παραμένοντας σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent αυξήθηκε κατά 2,25% στα 88,21 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκε κατά 2,54% στα 85,43 δολάρια το βαρέλι.

Ηλεκτροσόκ από τους λογαριασμούς ρεύματος!

Αν σκεφτεί δε κανείς αυτούς που έχουν κλιματιστικά εκεί δεν γλυτώνουν το …ηλεκτροσόκ όταν έρχεται ο λογαριασμός καθώς το ρεύμα έχει αύξηση 45%! «Στην επιχείρησή  μας είχαμε 2.500 λογαριασμό ρεύματος και τώρα μας ήρθε 5.600! Σκεφτείτε τώρα πόσο πληρώνουν και στα σπίτια όσοι ζεσταίνονται με κλιματιστικά!», σημειώνει ο κ. Χαραλαμπίδης.

Επίδομα Θέρμανσης: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα – Πότε λήγει η προθεσμία

Άνοιξε χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση για την εκ νέου υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν εκ νέου να κάνουν αιτήσεις για την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης.

Να σημειωθεί ότι αίτηση μπορούν να υποβάλλουν όσοι φορολογούμενοι δεν είχαν υποβάλλει, μέχρι την προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία που ήταν στις 15 Δεκεμβρίου.

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται έως και τις 15 Φεβρουαρίου και έτσι οι φορολογούμενοι να λάβουν το επίδομα θέρμανσης των 100 – 750 ευρώ που δίνεται από το υπουργείο Οικονομικών στα νοικοκυριά.

Να σημειωθεί ότι για να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση έως τα μέσα του επόμενου μήνα θα πληρωθούν έως 28 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει άλλη μια πληρωμή του επιδόματος έως την 29η Απριλίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022.

Να σημειωθεί ότι για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1 Οκτωβρίου 2021 έως 31 Μαρτίου 2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 15η Ιουνίου 2022.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…