Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με επτά νέα οχήματα υποδέχεται την ηλεκτροκίνηση ο δήμος Μύκης

Με επτά νέα οχήματα υποδέχεται την ηλεκτροκίνηση ο δήμος Μύκης

0

Το έργο 1,3 εκ. ευρώ εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

 

Για την ένταξη έργου «Δράσεις ηλεκτροκίνησης του Δήμου Μύκης στο Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 1.315.163,11 € ( Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα με Αρ. Πρωτ.: 8127/2021/12-01-2022, ΑΔΑ: 6ΕΞΨ46ΜΤΛ6-Σ2Σ), ενημερώνει ο δήμος Μύκης.

Το έργο περιλαμβάνει την αγορά Δύο (2) Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων Οδοκαθαρισμού (Σάρωθρα), Δύο (2) Ηλεκτροκίνητων Λεωφορείων, χωρητικότητας 17 θέσεων έκαστο στις οποίες περιλαμβάνεται και μία (1) θέση ΑΜΕΑ, Δύο (2) Ηλεκτροκίνητων Φορτηγών με ανατρεπόμενη καρότσα, Ενός (1) Ηλεκτροκίνητου Μικρού Φορτωτή , με την δυνατότητα εναλλαγής του κάδου με διάφορα άλλα εξαρτήματα, όπως μία (1) Εξάρτηση οπισθοεκσκαφέα, μία (1) Εξάρτηση εκχιονιστικής λεπίδας, μία (1) Εξάρτηση αλατοδιανομέα, μία (1) Εξάρτηση φρέζας χιονιού και δύο (2) Σταθμοί Φόρτισης, που θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα  Ηλεκτροκίνητα Οχήματα.

Όπως σημειώνει ο δήμος: «το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον  Δήμος Μύκης, διότι καλύπτει τα κενά που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στα οχήματα μεταφοράς προσωπικου και στα μηχανήματα έργου. Συμβάλλει επίσης στην προστασία του περιβάλλοντος με τον περιορισμό των ρίπων που εκλύουν στην ατμόσφαιρα τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα» και ευχαριστεί για τη συνεισφορά τους στην ένταξη του έργου τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, τον Βουλευτή Ξάνθης κ. Τσιλιγγίρη Σπύρο, τον Γενικό Γραμματέα  ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, στα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς επίσης και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του Δήμου Μύκης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι θα γίνει νέο γυμνάσιο για τους μαθητές του Δροσερού ο δήμαρχος

Υποδέχθηκε μαθήτριες και μαθητές του 8ου Γυμνασίου στο Δημαρχείο Σε πολύ ζεστό κλίμα και μ…