Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

0

Τους χρεώνουν την καθυστέρηση
Κι ενώ το Δημόσιο σε κεντρικό επίπεδο κινείται και εξοφλεί δικά του χρέη, ένα άλλο δημόσιο, αυτοδιοικητικό, της Περιφέρειάς μας, βρίσκεται σε λήθαργο.
Πανελληνίως λοιπόν οι Περιφέρειες απέδωσαν την οικονομική ενίσχυση στις επιχειρήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος μη Επιστρεπτέας Οικονομικής Ενίσχυσης. Η δική μας Περιφέρεια ακόμη τίποτε. «Ψειρίζει τη μαϊμού» μήνες τώρα και στον ορίζοντα καμία θετική προοπτική.
Μέτιος και Τοψίδης παίξαν τα παιγνίδια τους, τράβηξαν στα άκρα την κατάσταση με τους εγωισμούς τους και τη νύφη την πλήρωσαν οι αναμένοντες επιχειρηματίες.
Και μια παρατήρηση για τους δύο ανταγωνιστές. Τους χρεώνει την καθυστέρηση του προγράμματος ο επιχειρηματικός κόσμος και των δύο. Να το γνωρίζουν αυτό.
Γ.Δ.


Αυξάνονται οι εμβολιασμοί
Το γράψαμε κι άλλη φορά με την ευκαιρία μιας άλλης περίπτωσης που απαιτείται ουσιαστική ενέργεια και καλή απόδοση. Ότι το χρώμα της γάτας δεν έχει σημασία, αρκεί που πιάνει τα ποντίκια.
Το ίδιο ισχύει λοιπόν και με το θέμα της απειλής για το κόψιμο του ποσού των 100 ευρώ από τη σύνταξη στους άνω των 60 χρόνων εάν δεν εμβολιαστούν.
Λοιπόν, κάποιοι το είπαν αυτό σκληρό, άλλοι το χαρακτήρισαν απαράδεκτο, ο καθένας και η άποψή του.
Ξεχνούν πως το ζητούμενο ήταν ένα. Ο εμβολιασμός κι όχι να παρθεί το κατοστάρικο. Και μεταξύ μας, η ιστορία έχει καλό αποτέλεσμα.
Στις δέκα τελευταίες ημέρες μπήκαν στο πρόγραμμα εμβολιασμών πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα.
Αυτό δεν ήταν το ζητούμενο;
Ε, αυτό και συνέβη.
Τα υπόλοιπα είναι «σε λόγια να βρισκόμαστε». Μόνο που τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Γ.Δ.


Παντού μιλούν για το… ΠΑΣΟΚ
Όπου βρεθείς κι όπου σταθείς, φίλοι κι αντίπαλοι, μιλούν για το… ΠΑΣΟΚ.
Για τις εκλογές της Κυριακής, για το ποιοι εξελέγησαν, τα ποσοστά τους, τις εκτιμήσεις τους για τη δεύτερη Κυριακή και άλλα πολλά.
Βέβαια το ίδιο συμβαίνει και ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό στους τηλεοπτικούς σταθμούς, στα ραδιόφωνα, στα site και φυσικά στις εφημερίδες που αφιερώνουν σελίδες, σχόλια και αναφορές και εκτιμήσεις.
Τέτοια δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ είχε πολλά χρόνια να γνωρίσει κι αυτό αναλογικά θα συνεχιστεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.
Γ.Δ.


Ερωτικό
Μπορείς ν’ αρνηθείς σ’ έναν ερωτευμένο να εκφραστεί; Να πει, να εξωτερικεύσει ότι η καρδιά του επιτάσσει; Ό,τι μέσα του όμορφο υπάρχει; Όχι βέβαια, δεν είναι όχι μόνο σωστό, αλλά κυρίως η άρνηση τραυματίζει και πληγώνει αυτόν τον έρωτα.
Ιδού πως υμνεί τον έρωτά του ένας Ξανθιώτης:
«Της ψυχής το όνειρο,
της καρδιάς συνώνυμο,
των ματιών το θήραμα,
της αγάπης πείραμα,
των χειλιών το γλύκισμα
των θεών αντίκρυσμα»
Πώς λοιπόν ν’ αρνηθείς στον ερωτευμένο Ξανθιώτη να κάνει γνωστόν τον έρωτά του;
Γ.Δ.


Το Δασικό χωριό
Έπεσε το πρώτο χιόνι του  φετινού χειμώνα στο δικό μας Δασικό χωριό εγκαινιάζοντας την χειμερινή σαιζόν. Τα τελευταία χρόνια το Δασικό χωριό έχει ανέβει πολύ σε επισκεψιμότητα και μάλιστα φέτος έχει 25.000 έσοδα ο δήμος από αυτό. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Ξανθιώτες αλλά και Θεσσαλονικείς όπως μάθαμε. Ο δήμος σκοπεύει από του χρόνου να το δημοπρατήσει ώστε να έχει την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση αλλά και να γίνει μια ιδιωτική επένδυση που θα φέρει πολύ κόσμο στην ευρύτερη περιοχή., Μην ξεχνάμε ότι δίπλα είναι ο μεγάλος καταρράκτης του Λειβαδίτη ενώ υπάρχουν πολλά μονοπάτια για περιπατητικό τουρισμό και για ποδηλάτες.
Μ.Ξ.


Ο Λοβέρδος σφύριξε τέλος
Με δημόσια δήλωσή του το βράδυ της Τρίτης, ο Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας στον επόμενο γύρο για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, του Νίκου Ανδρουλάκη. Όπως γίνεται κατανοητό, αυτή η τοποθέτηση δίνει μια άλλη εξέλιξη στην εκλογική αντιπαράθεση μεταξύ Ανδρουλάκη και Παπανδρέου. Προφανώς ευνοείται ο Ανδρουλάκης και στην ήδη υπάρχουσα διαφορά με τον Παπανδρέου από τον πρώτο γύρο, το πεδίο ξεκαθαρίζει υπέρ του Ανδρουλάκη.
Μα θα πει κανείς. Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες εκτιμήσεις;
Οι εκλογές πάντα κρύβουν εκπλήξεις. Όμως στην παρούσα φάση, δύσκολα έως απίθανο να ανατραπεί η πλεονεκτική θέση του Ανδρουλάκη.
Γ.Δ.


Λίγα λόγια ακόμη
Στα του ΠΑΣΟΚ λίγα ακόμη κυρίως ως προς τη δεύτερη Κυριακή.
Σημειώσαμε προηγουμένως για τη στάση του Ανδρέα Λοβέρδου που τάχθηκε υπέρ Ανδρουλάκη. Αγνοούμε τι θα πράξουν οι Χρηστίδης, Καστανίδης, Γερουλάνος. Όχι πως θα είναι καθοριστική η βοήθειά τους για την ανατροπή του αποτελέσματος, όμως σίγουρα αποτελούν ένα σύνολο, παρότι ο καθένας από αυτούς θ’ αποφασίσει μόνος και σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις και φυσικά στόχους.
Κυριακή κοντή γιορτή λέει ο λαός μας και οι μέρες ήδη λιγόστεψαν και την  Κυριακή όλα θα έχουν τελειώσει. Το ΠΑΣΟΚ θα έχει το νέο του αρχηγό.
Γ.Δ.


Πάμε καλύτερα
Καλύτερη είναι η επιδημιολογική εικόνα του νομού μας. Είναι εμφανής μία σταδιακή αποκλιμάκωση. Λιγότερα κρούσματα, λιγότερες προσελεύσεις και νοσηλείες στο νοσοκομείο. Δεν είναι πια ασφυκτικά γεμάτη η κλινική covid όπως τις δύο προηγούμενες εβδομάδες αλλά υπάρχουν και 2 – 3 διασωληνωμένοι και 2- 3 επίσης περιπτώσεις που μεταφέρθηκαν σε άλλες ΜΕΘ, όπως και θάνατοι Ξανθιωτών από κορωνοϊό σχεδόν καθημερινά. Το θετικό είναι ότι αυξήθηκαν πολύ οι νέοι εμβολιασμοί. Μάλιστα άνοιξε το Κέντρο Εμβολιασμού και την Κυριακή. Ενδεικτικό είναι ότι την περασμένη Κυριακή είχε 170 νέους εμβολιασμούς σε άτομα άνω των 60 ετών! Αυτό βέβαια δείχνει ότι αποδίδει το μέτρο του προστίμου των 100 ευρώ! Να φτάνει η πολιτεία στο σημείο να επιβάλλει πρόστιμο για να προστατεύσει τους πολίτες και να τους προτρέψει  να κάνουν δωρεάν εμβόλιο! Σε τι καιρούς ζούμε! Αναρωτιέμαι αν το εμβόλιο είχε 100 ευρώ  τι πανικός είχε να γίνει και τι κατακραυγή επίσης!
Μ.Ξ.


Ένας καλλιτέχνης
Στην πόλη μας ζει και εργάζεται ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης.
Πρόκειται για τον καλλιτέχνη της σκιάς.
Ο Βαΐτσης λοιπόν δημιούργησε έργα τα οποία εκτίθενται στο μουσείο του στην Παλιά Πόλη που αναπαριστούν πρόσωπα, εικόνες και άλλα είδη χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά που φωτιζόμενα δημιουργούν την εικόνα του ειδώλου. Ο Βαΐτσης λοιπόν έφτιαξε το γλυπτό σκιάς του Γιάννη Αντετοκούμπο και θέλει να του το χαρίσει.
Με την ευκαιρία, προτείνουμε τους συμπολίτες να επισκεφθούν το Μουσείο Σκιάς του Βαΐτση. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον παλιό κινηματογράφο «Ολύμπια» στην Παλιά Πόλη.
Γ.Δ.


Θετική εξέλιξη
Οι επιχειρηματίες που έχουν επιχειρηματική σχέση με το δημόσιο, θα έχουν διαπιστώσει πως ξεκίνησαν οι πληρωμές χρεών.
Χρέη παλιά που ως συνήθως το δημόσιο αργούσε να πληρώσει, διακατεχόμενο από μια νοοτροπία αδιαφορίας, αργής λειτουργίας και ωχαδελφισμού.
Εδώ και λίγο καιρό δύο παράγοντες ανατρέπουν αυτή την βλακώδη τακτική του δημοσίου να αργεί να εξοφλήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.
Οικονομικές Υπηρεσίες της Ε.Ε. διαμαρτυρήθηκαν για την αργοπορία αυτή που θίγει τα συμφέροντα των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Τη διαμαρτυρία πληροφορήθηκε ο πρωθυπουργός ο οποίος έδωσε εντολή η υπόθεση «χρέη δημοσίου προς ιδιώτες» να τερματιστεί.
Κι έτσι άρχισαν να πληρώνονται παλιά ξεχασμένα τιμολόγια που βγήκαν από τα συρτάρια.
Βέβαια δεν αισιοδοξούν οι επιχειρήσεις πως θα εξοφληθούν όλα τα χρέη, εάν είναι δυνατόν, οι μανδαρίνοι είναι εκεί για να βάζουν πάντα εμπόδια…
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…