Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρόσκαιρη αποσυμφόρηση στο νοσοκομείο Ξάνθης

Πρόσκαιρη αποσυμφόρηση στο νοσοκομείο Ξάνθης

0

Μετά από την …φουρτούνα των προηγούμενων εβδομάδων βελτιώνεται η εικόνα – Λιγότερες προσελεύσεις και άδειες κλίνες στην κλινική covid

 

170 νέοι εμβολιασμοί την περασμένη Κυριακή!

Οι πληγές του νοσοκομείου: Κλειστή ΜΕΘ, 65 άτομα προσωπικό σε αναστολή και 10 συνταξιοδοτήσει χωρίς αναπλήρωση

 

 

Αποκλιμακώνεται σταθερά η επιδημιολογική εικόνα στην Ξάνθη και βελτιώνεται με την σειρά της και η εικόνα στο νοσοκομείο Ξάνθης. Είναι ενδεικτικό ότι στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας η Ξάνθη είναι στις δύο περιοχές που παρουσίασαν βελτίωση και από το βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) μπαίνουν στο κόκκινο (επίπεδο 4) ενώ το Ρέθυμνο από το κόκκινο (επίπεδο 4) στο πορτοκαλί (επίπεδο 3), την ίδια στιγμή που είναι στο βαθύ κόκκινο 27 περιοχές.

Μετά από την …φουρτούνα των προηγούμενων εβδομάδων βελτιώνεται η εικόνα στο νοσοκομείο

Μειώνονται σταθερά οι νοσηλείες στην κλινική covid του νοσοκομείου. Δεν άνοιξε τελικά δεύτερη κλινική γιατί δεν κρίθηκε απαραίτητο και δεν υπήρχε και απαραίτητο προσωπικό να την στελεχώσει. Ωστόσο τα πράγματα πάνε καλύτερα όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Γιώργος Γεωργίου. Όπως χαρακτηριστικά είπε «Περάσαμε μεγάλη φουρτούνα τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά από την αρχή της εβδομάδας τα πράγματα είναι καλύτερα. Έχουμε μείωση στις προσελεύσεις και 5 άδειες κλίνες στην κλινική που έχει δυναμικότητα 35 κλίνες,  κάτι που δεν συνέβαινε τις προηγούμενες εβδομάδες. Έχουμε βέβαια και 3 διασωληνωμένους, ενώ ένα περιστατικό διακομίστηκε σε ΜΕΘ ιδιωτικής κλινικής της Θεσσαλονίκης και ένα ακόμη σε κλίνη ΜΕΘ στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης  έχουμε σχεδόν καθημερινά θάνατο. Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα στο νοσοκομείο μας».

170 νέοι εμβολιασμοί την περασμένη Κυριακή!

«Ο φόβος φυλάει τα έρμα» και όπως φαίνεται ο φόβος του προστίμου τον 100 ευρώ ασκεί πίεση και πειθώ στα άτομα άνω των 60 να εμβολιαστούν. Έτσι άνοιξε και τις Κυριακές το εμβολιαστικό Κέντρο του νοσοκομείου και την περασμένη Κυριακή έγιναν 170 νέα εμβόλια! Αριθμός ρεκόρ αν κρίνουμε από τις προηγούμενες εβδομάδες και πριν την επιβολή του μέτρου: «Φαίνεται πως το πρόστιμο έπαιξε τον ρόλο του  ωστόσο υπάρχουν και αγύριστα κεφάλια, που δεν σκέφτονται τι ρισκάρουν για τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους», συμπληρώνει ο κ. Γεωργίου.

Οι πληγές του νοσοκομείου: Κλειστή ΜΕΘ, 65 άτομα προσωπικό σε αναστολή και 10 συνταξιοδοτήσεις χωρίς αναπλήρωση

Στις πληγές του νοσοκομείου αναφέρεται  η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο κα Δώρα Πλαστήρα με μεγαλύτερη απ’ όλες την κλειστή ΜΕΘ: «Έχουμε μια κλειστή ΜΕΘ. Αυτό είναι πληγή για το νοσοκομείο μας. Διασωληνώνουμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη  θνητότητα. Επίσης με τις αναστολές έφυγαν κάποια έμπειρα χέρια και αυτό είναι μια δεύτερη πληγή. Έχουμε 65 απώλειες από το δυναμικό του νοσοκομείου. Επίσης αυξήθηκαν οι συνταξιοδοτήσεις. Έχουμε ήδη 10 κενές θέσεις που δεν αναπληρώθηκαν. Επίσης έχουμε κάθε τόσο κάποιους που βγαίνουν σε καραντίνα επειδή βγαίνουν θετικοί παρότι εμβολιασμένοι.  Υπάρχει και η βιολογική κούραση καθώς είναι η δεύτερη χρονιά που παλεύουμε με τα κύματα της πανδημίας. Όλα αυτά δοκιμάζουν τις  αντοχές μας που όσο πάνε και μειώνονται», σημειώνει η κα Πλαστήρα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κλειστά όλα τα σχολεία στον δήμο Τοπείρου σήμερα

Λόγω παγετού Με απόφαση του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου αναστέλλεται η λειτουργία όλων…