Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Θ. Πλεύρης: «Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν»

Θ. Πλεύρης: «Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν»

0

Πώς θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξειδίκευσε την Παρασκευή το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ξανά ότι η χώρα δεν πρόκειται να κλείσει ξανά και δήλωσε ότι τα μέτρα δεν στοχεύουν σε περιορισμό της δραστηριότητας των εμβολιασμένων, αλλά όσους έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν τιμωρητικό, αλλά προστατευτικό χαρακτήρα.

Όπως σημείωσε από Δευτέρα, οι ανεμβολίαστοι, εκτός από την εστίαση, δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε γυμναστήρια, μουσεία, θέατρα, σινεμά, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια κ.ά., ακόμα και με αρνητικό τεστ. Ωστόσο, θα έχουν πρόσβαση στα καταστήματα τροφίμων και στα φαρμακεία, καθώς και στις εκκλησίες με την επίδειξη αρνητικού τεστ. Oι ανήλικοι θα μπορούν να μπαίνουν στους παραπάνω χώρους με self test 24 ωρών.

Επίσης, από τις 13 Δεκεμβρίου όποιος είναι άνω των 60 θα πρέπει να έχει κάνει την τρίτη δόση για να θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα αλλάζει το ωράριο λειτουργίας στο λιανεμπόριο με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου τις καθημερινές θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 21:00, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το κυλιόμενο ωράριο θα εφαρμοστεί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…