Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πού και πώς θα ψηφίσουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ

Πού και πώς θα ψηφίσουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ

0

Διευκρινήσεις από την Επιτροπή Δεοντολογίας

Πού στήνονται οι κάλπες

Τη διαδικασία με την οποία μπορεί να ψηφίσει κάποιος υπό την ιδιότητα του φίλου, γνωστοποίησε η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΚΙΝΑΛ, θέλοντας να «σβήσει» με αυτόν τον τρόπο κάθε ψίθυρο, σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου που πρόκειται να λάβουν χώρα στις 5 Δεκεμβρίου και  στις 12 Δεκεμβρίου.

Η επιτροπή επικαλείται τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού του Κόμματος για να εξηγήσει πως «κατά την διαδικασία των εκλογών όποιος/α δεν είναι μέλος του Κινήματος υπογράφει αίτηση και βεβαιώνει ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος, ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού και ακόμα συναινεί και εξουσιοδοτεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων».

Να θυμίσουμε ότι τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής αναφέρουν τα εξής:

-Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.

-Ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής ορίζονται όσοι συμφωνούν με τις αρχές, τις επιδιώξεις, την οργάνωση και τη λειτουργία του, αποδέχονται το πρόγραμμά του και το παρόν καταστατικό και επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του, στην προώθηση των θέσεών του και στην προβολή της δράσης του.

Η Επιτροπή διευκρινίζει ακόμα πως τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου καθώς και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων που θα παραμένουν εντός του εκλογικού κέντρου, υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test τελευταίου 48ωρου. Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Στην Ξάνθη κάλπες θα στηθούν στα παρακάτω σημεία:

1 Δήμος Αβδήρων- Άβδηρα Αίθουσα Εκδηλώσεων Παλαιού Δημαρχείου Άβδηρα,
2 Δήμος Αβδήρων -Γενισέα Πρώην Κοινοτικό κατάστημα Γεννησέας Γενισσέα,
3 Δήμος Μύκης – Σμίνθη  Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Σμίνθης Σμίνθη,
4 Δήμος Ξάνθης- Ξάνθη ΔΗΜ.ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ Σαράντα Εκκλησιών,
5 Δήμος Ξάνθης – Ξάνθη ΔΗΜ.ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ Σαράντα Εκκλησιών,
6 Δήμος Τοπείρου – Τοξότες Κοινοτικό κτήριο Τοξοτών Τοξότες,
7 Δήμος Τοπείρου – Άβατο Πολιτιστικό Κέντρο Άβατου Άβατο,
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέος εκτελεστικός γραμματέας της ΠΑΜΘ ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης

Αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Ζωής Κοσμίδου   Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής …