Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παντελεήμων Ξάνθης: Ακούμε μόνο τους γιατρούς και κανέναν άλλο

Παντελεήμων Ξάνθης: Ακούμε μόνο τους γιατρούς και κανέναν άλλο

0

Νέο αυστηρό μήνυμα προς όσους δε συμμορφώνονται με τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου από τον τοπικό ιεράρχη

Στο πλαίσιο τελετής χειροτονίας Διακόνου, ο μητροπολίτης Ξάνθης έδωσε για άλλη μια φορά τις νουθεσίες του στους πιστούς για πιστή τήρηση των μέτρων

Νουθεσίες για σύνεση και πιστή τήρηση των συμβουλών των γιατρών έδωσε για ακόμη μία φορά ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.

Στο πλαίσιο της τελετής χειροτονίας Διακόνου, ο κ. Παντελεήμων, που πρόσφατα μίλησε αυστηρά απέναντι στη στάση κληρικών που αποκλίνουν από την επιστήμη και παίρνουν ανθρώπους «στο λαιμό τους», έστειλε νέο μήνυμα για την τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, σημειώνοντας ότι «Αυτό σημαίνει εγωισμός και απειθαρχία σε εκείνα τα οποία συνιστά η Εκκλησία».

Από τον ιερό ναό του αγίου Ελευθερίου, ο μητροπολίτης Ξάνθης, αφού εξέφρασε τη λύπη του για όσους αρνούνται επιδεικτικά ακόμη και σήμερα να φορούν την προστατευτική μάσκα, σημείωσε, όπως μεταφέρει το orthodoxia.info, «Να σταματήσουν να το κάνουν αυτό γιατί μην έχουν την συναίσθηση ότι έτσι υπηρετούν τον Χριστό. Το πανάκι αυτό που φοράμε στο πρόσωπο δεν προσβάλλει το θείο. Η άλλη μάσκα προσβάλλει και εκείνη θα πρέπει να αποβάλλουμε».

Όπως επεσήμανε μάλιστα στη συνέχεια θα πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα που μας προτείνουν οι ειδικοί. «Βλέπουμε πόσοι άνθρωποι νόσησαν και πόσοι έφυγαν από αυτή τη ζωή μέσα σε μια εποχή υγειονομικής κρίσης. Για το λόγο αυτό να ακούμε μόνο τους γιατρούς και κανέναν άλλο. Όλοι οι άλλοι μας στέλνουν στα νοσοκομεία και στον επάνω κόσμο», κατέληξε ο ιεράρχης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Κομοτηνή στο πιάτο» θα βρεθεί στην Οικοτεχνία Meligeysis στα Κομνηνά της Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 – Θα μιλήσει για το βιβλίο ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναο…